in ,

LECLERC o VETTLU: Veliko se še lahko naučim od njega

Charles Leclerc je v sezoni 2019 prikazal odlične predstave v svoji premierni sezoni za Ferrari, toda mladi Monačan se želi še naprej učiti od svojega moštvenega kolega Sebastiana Vettla.

Foto: HB Press

V lanski sezoni Formule 1 je Charles Leclerc uspel prepričati odgovorne pri Ferrariju. Mladi Monačan je osvojil 264 točk in s tem celo 26 točk več kot moštveni kolega Sebastian Vettel. Toda 22-letnik se želi še naprej učiti od izkušenega Nemca in narediti naslednji korak v kraljevem razredu motošporta. Vettel je v svoji karieri Formule 1 osvojil štiri naslove prvaka in spada med najboljše v paddocku. Leclerc pa je eden izmed mladih divjih dirkačev, ki se je dokazal s svojimi predstavami, čeprav ima še veliko prostora za izboljšanje. Da bi v celoti izčrpal svoj potencial, želi Monačan tudi v letošnjem letu budno opazovati svojega kolega Vettla.

Kljub temu, da je lansko sezono končal pred moštvenim kolegom, pa Leclerc poudarja, da se želi še naprej učiti od Vettla – Foto: HB Press

V sezoni 2019 je med Vettlom in Leclercom prihajalo do iskrenja. Vedno znova sta se oba dirkača na stezi znašla pretesno skupaj, najboljši primer je bila dirka v Braziliji, ko sta po neumnem trčenju ostala brez pomembnih točk. A kljub temu pa naj bi bil njun odnos na spoštljivi ravni. Na prireditvi Autosport International Show je Leclerc pojasnil: “Veliko sem se naučil od njega. Je zelo profesionalen in gre globoko v detajle. Seb je tudi preprost in sijajen človek. Vedno sva odlično sodelovala, čeprav sva imela na stezi najine trenutke. Iz tega sva oba izvlekla nauk. Upam, da se situacija, kot je bila v Braziliji, ne bo več ponovila.

Leclerc želi, da Ferrari končno z vrha Formule 1 prežene ekipo Mrecedes – Foto: HB Press

Leclerc se pri tem naveže na zrelost obeh dirkačev, ki lahko kljub nesreči na stezi izstopita iz dirkalnika in sodelujeta, da bi s tem pomagala ekipi pri napredku. “Od njega sem se naučil, kako sodelovati z inženirji v ekipi. Veliko je še tega, kar se moram naučiti. Včasih mu enostavno prisluhnem tudi kakšno uro ali več, ko govori o svojem nastopu na stezi. To je večinoma zelo zanimivo.

Kljub temu, da sta v lanski sezoni imela soje trenutke na stezi, pa Leclerc poudarja, da je njegov moštveni kolega Vettel preprost in sijajen človek – Foto: HB Press

Leclerc poudarja, da je sezona Formule 1 2020 ekstremno pomembna, predvsem v pogledu, da bi postavili temelj za leto 2021, ko nastopijo nova pravila. Zaradi tega želi sedaj kot spužva vsrkati vse informacije. “Ekipe bodo zelo veliko investirale, saj v letu 2021 prihaja zgornja meja proračuna. Poskušal bom, da se pripravim na sezono 2021, ker bi to lahko bilo zelo pomembno leto,” tako mladi Monačan, za katerega je cilj jasen: Leclerc se želi v novem dirkalniku boriti za naslov prvaka in pri tem pomagati, da Ferrari iz vrha Formule 1 prežene ekipo Mercedes.

Palec gor / palec dol?

Avtor: Bojan Vrbnjak

F1 entuziast, ljubitelj golfa, potovanj in ljubiteljski fotograf.

Tvoj komentar?

Komentiraj

Loading…

0

CYRIL ABITEBOUL: ESTEBAN OCON v RENAULT prinaša novo energijo

Kraljevskih 685 konjev: SPOFEC ROLLS ROYCE PHANTOM