in ,

FORD Galaxy in S-MAX ostajata

Pri Fordu bodo v svoji prodajni paleti na evropskih tržiščih obdržali oba večja enoprostorca, le da bosta ta v prihodnje na voljo v bolj zeleni izdaji.

Ameriška znamka je na domačem trgu precej skrčila nabor modelov, pri čemer se zanaša predvsem na priljubljene velike križance, SUV-je in poltovornjake, v Evropi, kjer so razmere seveda precej drugačne, pa so se odločili, da v ponudbi ohranijo svoja enoprostorska predstavnika, modela Galaxy in S-MAX.

Galaxy in S-MAX bosta v prihodnji generaciji kupcem na voljo tudi v hibridni izvedbi. – Foto: Ford

Ford je s svojo skoraj petdesetmilijonsko investicijo v tovarno v španski Valencii dodal dve liniji, kjer bodo sestavljali baterije za hibridno Kugo, le-tej pa se bosta v enaki obliki pridružila tudi Galaxy in S-MAX. Začetek proizvodnje je načrtovan za september 2020, hibridi pa naj bi bili ustrezna alternativa dizelsko gnanim predstavnikom. Z omenjenimi novinci bo Ford tudi bistveno bližje cilju predstavitve štirinajstih elektrificiranih modelov do konca letošnjega leta.

Oba enoprostorca naj bi v prihodnji hibridni izvedbi poganjala kombinacija 2,5-litrskega bencinskega motorja z Atkinsonovim ciklom, elektromotor, generator in litij-ionske baterije. Vse skupaj naj bi zadoščalo za moč okoli 200 “konjev” in cca. 300 Nm navora.

MARIO ISOLA: Ekipe niso želele spreminjati dirkalnikov

Uradno: FERNANDO ALONSO in McLaren po ločenih poteh