in ,

HELMUT MARKO: 2020 želimo osvojiti več kot PET ZMAG!

Potem ko Red Bull v lanski sezoni ni dosegel pet napovedanih zmag, želijo doseči to letos in športni šef Red Bulla, Helmut Marko, je optimističen, da se lahko borijo tudi za naslov prvaka.

Foto: HB Press

Pričakujem najmanj pet zmag,” je Helmut Marko, športni šef Red Bulla napovedal pred začetkom lanske sezone. Na koncu so rdeči biki osvojili “le” tri zmage in sicer jih je privozi Max Verstappen v Avstriji, Nemčiji in Braziliji. Letos pa morajo doseči teh pet zarečenih zmag, če želijo imeti možnosti v boju za naslov prvaka. “Želimo se boriti za naslov prvaka in pri tem vemo, da moramo biti konkurenčni že od prve dirke naprej,” tako Avstrijec za kolege iz Motorsport-Total.com. To je bila v preteklosti vedno slabost Red Bulla, kajti šele tekom sezone so se lahko priključili neposrednim tekmecem.

Helmut Marko je za lansko sezono napovedal pet zmag, toda Maxu Verstappnu jih je uspelo dobiti le tri. Letos naj bi bilo boljše.

Letos naj bi napad sledil že takoj na uvodni dirki sezone v Melbournu in ker je tudi motorni partner Honda dokazala, da lahko pripravi zmagoviti material, se Red Bull vidi v dolžnosti. “Honda je opravila dober napredek za letošnje leto. In ker je bilo do sedaj vse izpolnjeno, smo prepričani, da se bo to tudi zgodilo. Pomeni, da nimamo več nobenih izgovorov,” tako Marko, ki ve, da mora ekipa pripraviti kompleten in kompakten paket, če želijo imeti možnosti proti Mercedesu.

Marko svoj optimizem gradi tudi na motornem partnerju Hondi, ki je opravila izvrstno delo in na podlagi tega vidi možnost, da se letos borijo tudi za naslov prvaka. – Foto: HB Press

Srebrne puščice sanjajo o sedmem dvojnem naslovu zapored in so za Marka absolutni favorit – in to ne samo zaradi motorja. “Medtem imajo neverjetno močno ekipo in tudi pri šasiji so naredili ogromen korak naprej,” pohvali Mercedes. Kljub temu je prepričan, da ima Red Bull letos dobre možnosti za naslov prvaka. Koliko zmag bo Red Bull osvojil v letošnji sezoni, Marko ne želi fiksno napovedovati. “Izhajam iz tega, da jih mora biti več kot pet.”                         

Lexus GX Overland Concept je luksuzni SUV za brezpotja

FORMULA 1 v FLORIDI: Novi tloris steze v MIAMIJU, dirka že 2021?