in

Dirki za VN AVSTRIJE V Spielbergu dobili zeleno luč avstrijske vlade

Končno se začenja – prva termina letošnje sezone svetovnega prvenstva formule 1 sta, kot se zdi, že pod streho. Prvi dirki bosta tako 5. in 12. julija v avstrijskem Spielbergu.

Foto: Bojan Vrbnjak

Avstrijska vlada je spletno platformo Die Motorprofis kot prve obvestila, da je sprejela varnostni načrt, ki so ga pripravili pri Red Bullu in potrdila termina za dve dirki, ki bosta v štajerskem Spielbergu 5. in 12. julija.

Pred dnevi je avstrijski minister za zdravje, Rudolf Anschober iz stranke Zelenih (Die Grünen) razložil, da so glede evaluacije načrta tako rekoč gotovi, a je dokončno odločitev nameraval sporočiti 1. julija. Očitno se je vsem akterjem zgodbe že precej mudilo, zato so odločitev javnosti sporočili kar z obvestilom spletni platformi Die Motorprofis, na kateri so potrdili, da bodo na dirki lahko prisotni tudi gledalci, a le v zelo omejenem številu (500).

Letos bomo akcijo v Spielbergu očitno le videli. In to kar dvakrat v dveh tednih. – Foto: HB Press

Že pred uradno potrditvijo je športni direktor Formule 1, Ros Brawn, za Spielberg predstavil načrt, ki ga je poimenoval z besedo »biosfera«, po katerem bodo vsi udeleženci dirke izolirani do te mere, da bo možnost prenosa virusa minimalna. To med drugim pomeni, da bodo delavce, ki so potrebni za organizacijo dirke, v Avstrijo pripeljali s čarterskimi leti. Avstrijske oblasti bodo pri vseh udeleženih jemale brise, za moštva so rezervirani hoteli, v katerih ni drugih gostov, organizator pa bo morebitne okužene ločil od ostalih.

Po zeleni luči s strani avstrijske vlade sta zdaj edini »inštanci«, ki še lahko preprečita izvedbo obeh dirk, direkcija za zdravje dežele Štajerske in vodstvo okrožja Murtal, kar pa je zelo malo verjetno. Če bo v Avstriji šlo vse brez težav, bo naslednja dirka 19. julija na Madžarskem, zamenjavo za vprašljivi Silverstone pa je nemški Hockenheim.

Palec gor / palec dol?

Tvoj komentar?

Komentiraj

One Ping

  1. Pingback:

Komentiraj

Loading…

0

Razpis za dobavitelja GRELCEV GUM: Rok za prijavo poteče drugi teden

DANIEL RICCIARDO: Pred McLARNOM sem se pogovarjal tudi s FERRARIJEM