in ,

DAIMLER odgovarja: MERCEDES ostaja v FORMULI 1

Koncern Daimler je potrdil, da Mercedes dolgoročno ostaja v Formuli 1, poročanja o tem, da naj bi se po koncu sezone poslovili, pa označujejo kot neodgovorne in neutemeljene.

Že dlje časa smo priča špekulacijam in govoricam, da naj bi Daimler prodajal svoje dirkalno moštvo Formule 1. Sploh ob aktualni krizi avtomobilske industrije, kateri je v veliki meri botrovala tudi pandemije koronavirusa.

Svoje je dodala tudi negotovost glede prihodnosti šefa srebrnih puščic Tota Wolffa in šestkratnega svetovnega prvaka Lewisa Hamiltona. Nazadnje pa so se pojavila tudi poročila, ki trdijo, da naj bi bil Toto Wolff pripravljen odstopiti s položaja šefa ekipe Mercedes in se posvetiti nadzorni funkciji. Seveda se je znova pojavila njegova povezava z Aston Martinom in prijateljem Lawrencom Strollom, ki bi lahko, sodeč po navedbah medijev, v primeru odhoda tovarniške ekipe Mercedes ekipo celo kupila, Aston Martin, kot se bo v prihodnjem letu imenovalo moštvo Racing Point, pa bi postal B-ekipa Mercedesa.

Ob finančni krizi avtomobilske industrije, je špekulacijam o prodaji moštva Mercedes botrovala tudi negotovost v pogledu prihodnosti Tota Wolffa in Lewisa Hamiltona.

Toda v koncernu Daimler so se hitro odzvali in vsa poročila označili za neutemeljena in neodgovorna, hkrati pa zagotovili, da ima Mercedes jasno namero ostati v Formuli 1. “Šport je sprejel ustrezne ukrepe za spopadanje s posledicami pandemije koronavirusa in njene prihodnje finančne vzdržnosti in mi te korake pozdravljamo,” so zapisali v izjavi za javnost.

Toda v koncernu Daimler so poročanja kategorično zanikali in potrdili, da bo Mercedes še dolgo ostal v Formuli 1 in to v sodelovanju z zdajšnjim šefom ekipe Toto Wolffom.

Naš jasen namen je, da bomo v naslednjih letih še naprej tekmovali v Formuli 1 kot tovarniška ekipa Mercedes-Benz in to bomo storili z našim vodilnim partnerjem Toto Wolffom,” tako pri Daimlerju, kar pomeni, da Avstrijec še naprej ostaja pri srebrnih puščicah. Wolff pa je pred kratkim potrdil, da ekipa ne bo sprejela nobenih odločitev glede dirkaške zasedbe sezone 2021, dokler se letošnja ne bo pričela.       

Palec gor / palec dol?

Avtor: Bojan Vrbnjak

F1 entuziast, ljubitelj golfa, potovanj in ljubiteljski fotograf.

Komentiraj

MIKA HAKKINEN: Ogromne kritike so VETTLA prisilile k odhodu iz FERRARIJA

CYRIL ABITEBOUL: ALONSO je ena izmed opcij za RENAULT