in ,

HELMUT MARKO: V zakulisju MERCEDESA se veliko dogaja

Helmut Marko, športni šef Red Bulla, sumi, da se trenutno pri Mercedesu v zakulisju veliko dogaja.

Prihodnost šefa ekipe Tota Wolffa, obeh dirkačev Lewisa Hamiltona in Valtterija Bottasa ter tudi same ekipe srebrnih puščic je tačas podvrženo intenzivnemu nadzoru. Trenutno namreč še nihče ni uradno potrdil svoje prihodnosti po koncu letošnje sezone.

Koncern Daimler je pred kratkim izjavil, da imajo jasno namero ostati v Formuli 1 in da bo Toto Wolff še naprej na čelu njihove dirkalne ekipe. Toda Helmut Marko je eden tistih, ki ostaja blizu govoric in iz tabora srebrnih puščic sliši veliko hrupa – tudi v povezavi s Sebastianom Vettlom, s katerim naj bi želel Daimler domnevno podpisati pogodbo za prihodnje leto. “Počakajmo in poglejmo, kaj se to dogaja pri Mercedesu,” je Avstrijec povedal za časnik Österreich. “Slišim, da se tam v pogledu osebja veliko dogaja.

Helmut Marko, športni šef Red Bulla, sumi, da se v zakulisju Mercedesa dogajajo določeni premiki, ki so povezani z osebjem – tudi s Sebastianom Vettlom – Foto: GB Press

Čeprav je Wolff kategorično poudaril, da je njegova nedavna investicija v Aston Martin, ki je sedaj v večinski lasti njegovega prijatelja Lawrenca Strolla, zgolj osebne narave, govorice o morebitnem njunem skupnem odkupu tovarniške ekipe Mercedes, ne pojenjajo. Marko meni, da bo tovarniška ekipa tudi prihodnje leto navzoča – v takšni ali drugačni obliki. “Če bodo še vedno tukaj, bo to v redu. Ker jih želimo premagati. Če jih ne bo, bo to pač druga ekipa,” še doda Marko.      

Palec gor / palec dol?

Avtor: Bojan Vrbnjak

F1 entuziast, ljubitelj golfa, potovanj in ljubiteljski fotograf.

Komentiraj

Uradno: FORMULA 1 potrdila prvih osem dirk sezone 2020

OMG: RICH ENERGY želi postati WILLIAMSOV imenski sponzor