in

OMG: RICH ENERGY želi postati WILLIAMSOV imenski sponzor

Kot da trenutna situacija za Williams ne bi bila dovolj težka, je odjeknila vest, da se za status imenskega sponzorja zanima Rich Energy.

Pri Williamsu so pred kratkim sporočili, da so začeli s formalnim postopkom prodaje, in sicer v obliki manjšega ali večjega deleža ali v celoti, hkrati pa so se razšli z imenskim sponzorjem, telekomunikacijsko znamko ROKiT. Prvotni dogovor med Williamsom in ROKiT-om naj bi veljal do leta 2023, zakaj je prišlo do predčasne ločitve, pa je še vedno zavito v tančico skrivnosti.

Pri WGPH so sicer javnosti sporočili, da je ekipa izpolnila vse pogodbene obveznosti, medtem ko bo ROKiT v motošportu še naprej prisoten v W Series in kot sponzor ekipe Venturi v Formuli E. Claire Williams, namestnica direktorja ekipe Williams, je dejala, da bodo zaradi prekinitve sponzorske pogodbe na prvi dirki v Avstriji, ki bo 5. julija, pri Williamsu nastopili z novo zunanjo podobo dirkalnika.

William Storey verjame, da bi bil Rich Energy primeren sponzor za Williams.

Kot je bolj ali manj znano, je bila znamka energijskih pijač Rich Energy v burnem partnerstvu z moštvom Haas, obe strani pa sta sodelovanje prekinili lansko jesen. Pri Rich Energy so bili nezadovoljni z rezultati, ki jih je ekipa dosegala v lanski sezoni in so prek družbenih medijev odkrito kritizirali Haasove nastope v F1, nato pa so se zapletli še v pravni spor glede uporabe logotipa z rogovi, ki naj bi ga prekopirali od podjetja, ki izdeluje kolesa.

Pred tem so pri Rich Energy želeli postati sponzor pri McLarnu in takratni ekipi Force India, na koncu pa so se dogovorili s Haasom. Podjetje so zaznamovali tudi notranji pretresi, predvsem samovolja prvega moža podjetja Williama Storeya.

Palec gor / palec dol?

Tvoj komentar?

Komentiraj

Loading…

0

HELMUT MARKO: V zakulisju MERCEDESA se veliko dogaja

Pred uvodom sezone 2020: FORMULA 1 predstavila ukrepe za VARNO DIRKANJE