in

F1 zaradi Covid-19 ne bo nudila več NEPLAČLJIVIH TV-vsebin

Formula 1 v letošnjem letu ne načrtuje povečanega televizijskega poročanja o dirkah na TV-postajah brez naročnine, pa čeprav bodo vsaj prve dirke letošnje sezone potekale pred praznimi tribunami.

V nekaterih drugih športih so se zaradi pandemije odločili, da svoje dogodke javnosti ponudijo tudi na televizijskih kanalih brez naročnin, pri F1 pa vztrajajo, da zaradi pogodbenih obveznosti takšne rešitve ne pridejo v poštev. »F1 ima že sklenjene pogodbe s ponudniki tv-vsebin in prav je, da spoštujemo te zaveze z našimi dolgoročnimi partnerji,« so odgovorni v organizaciji Formula 1 Management povedali v izjavi na svoji uradni spletni strani.

Kot primer navedimo dirko za VN Velike Britanije, ki bo javnosti brez doplačila na ogled tudi na televizijskem kanalu Channel 4, druga dirka v Silverstonu, ki je dobila uradni naziv 70th Anniversary Grand Prix, pa bo britanskim gledalcem na voljo le na plačljivi televiziji Sky. Omenjena televizijska postaja ima zakupljene pravice tudi za ostale dirke letošnje sezone.

F1 bo tudi v letošnji sezoni od večine navijačev po svetu “pobrala naročnino” za ogled dirk.

Palec gor / palec dol?

Komentiraj

MERCEDES si bo rezervne dirkače delil z McLARNOM

Sezona 2020: Dirke FORMULE 1 z gledalci že v jeseni?