in

Max BIAGGI navdušen nad Fabiom QUARTARAROJEM

Max Biaggi, ki se prav tako lahko pohvali z odličnim začetkom v kraljevskem razredu, je poln pohvale na račun moštva Petronas-Yamaho in še posebej Fabia Quartararoja.

Največje presenečenje sezone MotoGP 2019 v pozitivnem smislu je bil brez dvoma Fabio Quartararo. Brez dirkalnih izkušenj v kraljevem razredu se je Francoz, ki je napredoval iz razreda Moto2, že na prvi dirki sezone, VN Katarja, vrinil med najboljše.

Spomnimo, Quartararo se je na svojem prvencu v razredu MotoGP na kvalifikacijah takoj uvrstil na peto mesto. Na začetku uvodnega kroga pa je imel težave z vžigom svojega motocikla, zaradi česar je moral startati iz boksov. Na koncu je s šestnajstim mestom za las zgrešil svoje prve točke.

Toda kljub nesrečni ničli na debiju v kraljevskem razredu je Quartararo pustil močan vtis. Na naslednjih dirkah je pustil več kot le dober vtis, saj je kar štirikrat osvojil pole-position, skupno 13-krat startal iz prve vrsti in se sedemkrat zavihtel na stopničke.

Biaggija preseneča predvsem konstantnost mladega Francoza, ki je bil na večini stez na kvalifikacijah vedno med najhitrejšimi.

Svojo prvo zmago v razredu MotoGP je nekajkrat izpustil za las, kljub temu pa velja za veliko presenečenje lanske sezone, ki jo je kronal z nazivom najboljšega novinca. Vse skupaj je še toliko bolj občudovanja vredno zato, ker je bila sezona 2019 tudi debitantska za ekipo Petronas-Yamaha. Nad uspehi lanske sezone je navdušen tudi štirikratni prvak v 250-kubičnem razredu, Max Biaggi.

»Impresivno!«, je Biaggi na Instagramu z eno besedo opisal prvo sezono moštva Petronas-Yamaha in dodal: »Ker je bilo prvo leto, nihče ni pričakoval, da bosta Quartararo in Franco (Morbidelli) tako hitra. Res je, da je Morbidelli imel nekaj izkušenj, toda Fabio je resnično v najbolj pozitivnem smislu presenetil vse.«

Palec gor / palec dol?

Avtor: Borut Megla

Tvoj komentar?

Komentiraj

Loading…

0

Dve dirkališči podaljšali pogodbi: HUNGARORING do 2027, SPA do 2022

Tudi ECCLESTONE v lov za bodočim lastnikom WILLIAMSA