in , ,

MERCEDES si bo rezervne dirkače delil z McLARNOM

Mercedes bo enega izmed svojih rezervnih dirkačev dal na razpolago ekipi McLaren, če bi ga ta letos potrebovala namesto enega izmed stalnih dirkačev.

Foto: HB Press

Nekdanji dirkač McLarna, Stoffel Vandoorne, bi lahko letos upravljal dirkalnik nekdanje ekipe, če bi moral eden izmed stalnih dirkačev Carlos Sainz ali Lando Norris izpustiti dirko. Vandoorne je za moštvo iz Wokinga nastopal med letoma 2016 in 2018 in odpeljal skupaj 41 dirk.

Vendar Vandoorne dirka tudi za Mercedes v Formuli E, kar bi lahko omejilo njegovo razpoložljivost. Drugi Mercedesov rezervni dirkač pa je Esteban Gutierrez, ki je pred tem dirkal za ekipi Haas in Sauber. Potem ko je Formula 1 pred kratkim potrdila prvih osem dirk prenovljenega koledarja sezone 2020, je Chase Carey dejal, da se bodo dirke izvedle tudi v primeru pozitivnega testa na koronavirus. “Če bo okužen kateri izmed dirkačev, imajo ekipe na razpolago rezervne dirkače,” tako Američan.

V Formuli 1 je v zadnjem času aktualno, da si ekipe delijo rezervne dirkače. Sebastien Buemi je na primer rezerva tako za ekipo Red Bull kot za AlphaTauri – Foto: HB Press

McLaren je imel v lanski sezoni podoben dogovor o rezervnih dirkačih z dobaviteljem motorjev Renault. Tudi druge ekipe imajo dogovore o delitvi rezervnih dirkačev. Antonio Giovinazzi, dirkač ekipe Alfa Romeo Racing, je eden izmed rezervistov Ferrarija, pri ekipah Red Bull in AlphaTauri pa to vlogo opravlja Sebastien Buemi.     

Palec gor / palec dol?

Avtor: Bojan Vrbnjak

F1 entuziast, ljubitelj golfa, potovanj in ljubiteljski fotograf.

Komentiraj

Tudi ECCLESTONE v lov za bodočim lastnikom WILLIAMSA

F1 zaradi Covid-19 ne bo nudila več NEPLAČLJIVIH TV-vsebin