in

Sezona 2020: Dirke FORMULE 1 z gledalci že v jeseni?

Chase Carey, prvi mož Formule 1, si želi, da bi lahko kmalu na dirke spustili tudi gledalce in v tem pogledu cilja na jesen. Pri tem pa poudarja, da so zelo verjetne omejitve.

Foto: HB Press

Formula 1 si želi čim prej dirkati tudi pred gledalci na tribunah, čeprav sprva v manjšem obsegu. To je pojasnil Chase Carey mesec dni pred uvodno dirko letošnje sezone v Avstriji. Prvih osem uradno potrjenih dirk na evropskih tleh se bo zagotovo izvajalo za zaprtimi vrati, toda potem gledalci niso več izključeni.

Navijači so zelo pomembni,” je v intervjuju za spletno stran Formule 1 povedal Carey. “V mnogih pogledih dirkamo za navijače, zaradi česar bi si želeli, da so prisotni na nekaterih prireditvah.” Vendar pa pri tem ne smemo pozabiti na potrebne varnostne vidike. Pomeni, da bodo navijače na dirkališče spustili šele takrat, ko bo to varno. Carey pravi, da bi lahko na jesenskih dirkah znova odprli vrata tudi za gledalce. “Mogoče ne bo tako, da bodo tribune nabito polne, veliko bolj bo šlo za omejeno število ljudi na dirki.

Prvi mož Formule 1, Chase Carey, želi, da bi lahko že v jeseni na tribune spustili tudi gledalce, čeprav v omejenem številu in dokler bo to varno.

Toda najprej se mora Formula 1 v juliju sploh pričeti. Za Careya je to pravi trenutek, kajti spoznava, da si veliki del sveta znova želi nazaj v normalno življenje. “In mi nismo sami. Tudi druge športne zvrsti in ostala področja družabnega življenja začenjajo odpirati svoja vrata,” tako Američan.      

Palec gor / palec dol?

Avtor: Bojan Vrbnjak

F1 entuziast, ljubitelj golfa, potovanj in ljubiteljski fotograf.

Komentiraj

F1 zaradi Covid-19 ne bo nudila več NEPLAČLJIVIH TV-vsebin

Kljub Zandvoortu: SPA ostaja VERSTAPPNOVA najljubša steza