in

Koledar 2020: PIRELLI objavil zmesi gum za evropske dirke

Pirelli se je za večino prvih osmih dirka sezone 2020 na evropskih tleh pri zmeseh gum odločil za srednjo pot. Za dirki v Silverstoneu so izbrali različne zmesi.

Foto: Pirelli

Do začetka letošnje sezone Formule 1 so še dobri trije tedni. Prvih osem dirk je znanih, znane pa so za teh osem dirk tudi zmesi gum, s katerimi bodo dirkači drveli po stezah. Pirelli je namreč objavil zmesi za vseh osem načrtovanih dirk.

Z izjemo dveh dirk, bodo dirkači vedno uporabili zmesi od C2 do C4, torej gre praktično tukaj za srednjo pot. V to skupino zmesi spadajo tudi prve tri dirke in sicer prvi dve v Avstriji in naslednja na Madžarskem. Na dirkah za VN Velike Britanije in VN Španije pa bodo Italijani ekipam dostavili najtrše tri zmesi svojih produktov. Zanimivo pa je dejstvo, da so se na drugi dirki v Silverstoneu, ki bo nosila ime VN 70-letnice Formule 1, odrekli najtrši kombinaciji in bodo uporabili tako kot v Belgiji in Italiji zmesi od C2 do C4.

Mario Isola, športni šef Pirellija, je povedal, da so te zmesi gum za prvih osem dirk sprejeli skupaj z ekipami, promotorji in krovno organizacijo FIA.

Ob uradni objavi zmesi gum za prvih osem dirk sezone, je Mario Isola, športni šef Pirellija, povedal: “S številnimi neznankami ob začetku te zapoznele sezone in s fleksibilnim koledarjem dirk, smo se z ekipami, promotorji in FIA-o odločili, da objavimo zmesi gum kar za vseh osem dirk. Kot običajno so bile izbrane zmesi, ki se najbolje prilagajajo karakteristikam posameznih stez in nudijo zanimive možnosti za strategije na dirkah.

Nominirane zmesi gum za prvih osem dirk sezone 2020

Pirelli je objavil zmesi gum za prvih osem dirk sezone 2020 na evropskih tleh – Foto: Pirelli

Palec gor / palec dol?

Avtor: Bojan Vrbnjak

F1 entuziast, ljubitelj golfa, potovanj in ljubiteljski fotograf.

1 komentar

Komentiraj

One Ping

  1. Pingback:

Komentiraj

MotoGP 2020: VN ITALIJE v Mugellu je uradno odpovedana

ROGER PENSKE želi Formulo 1 vrniti v INDIANAPOLIS