in

Formula E in Leonardo DiCaprio: And We Go Green

Svetovno znani igralec Leonardo DiCaprio, se je preizkusil tudi v vlogi producenta. Po kavici z Alejandrom Agagom se je odločil posneti dokumentarec, ki skozi zakulisje električne dirkaške serije predstavlja boj proti podnebnim spremembam in težave z onesnaženostjo zraka v velemestih.

DiCapriu sta pomagala režirati film Fisher Stevens in Malcolm Venville. Dokumentarec, ki ima podnaslov: Prijazni do planeta, goreči na progi, razkriva zgodbo dirkaške serije, dirkačev in vsega kar spada zraven skozi trajnostni razvoj in boj proti podnebnim spremembam.

Agag in DiCaprio sta se na kavici v Monte Carlu pred nekaj leti pričela pogovarjati o filmu, ki bi prikazal evolucijo filozofije dirkanja in dirkalnikov nove dobe. »Rojstvo filma se je zgodilo pred leti na dirki. Leonarda DiCapria sem srečal v restavraciji in mu predstavil koncept. Začela sva klepetati in nastal je ta film, « je dejal Agag.

Od ideje do filma je trajalo 4 leta. Foto: fiaformulae

Glavne zvezde, če lahko tako rečemo dirkačem, so premišljeno izbrali. Jean-Eric Vergne in Andre Lotterer sta bila prva, ki sta zaradi karizme, svojega nastopa, njune dirkaške zgodovine, postala dirkača in hkrati igralca. Nakar so vrgli oko na Nelsona Piquet mlajšega in to zaradi njegovega slavnega očeta. Ključni so bili še Lucas Di Grassi in Sebastien Buemi ter seveda Alejandro Agag, kot idejni vodja, strateg in lahko bi rekli oče Formule E.

Naslovna fotografija, ki so jo uporabili za trailer And We Go Green. Foto: fiaformulae

Leonardo DiCaprio je sledil zgodbam dirkačev Formule E skozi katere je predstavil boj proti podnebnim spremembam in težave, ki jo imajo velemesta zaradi onesnaženosti zraka. V filmu, ki si ga lahko ogledate v celoti, so predstavljeni posnetki zakulisja in samih dirk četrte sezone Formule E.

Palec gor / palec dol?

Avtor: Zoran Habot

Komentiraj

RENAULT za dober namen prodaja zaščitne maske, HAMILTON pa ostro proti bikoborbam

Virtualnih 24h LE MANSA: Zmagi za Rebellion in Porsche, smola F1-dirkačev