in

FE: 14 dirk v sezoni 20/21

ABB FORMLULA E je izdala začasni koledar dirk za sezono 20/21. Prve dirke ne bo konec letošnjega koledarskega leta in vrača se VN Santiaga de Čile.

The Gen2 Formula E Car.

Koledar so potrdili tudi na seji Svetovnega sveta avtomobilskega športa FIE. Prva dirka bo 16. januarja v Čilu. Sledila bo dirka v Mehiki 13. februarja. Dve dirki ena za drugo v Ameriki sta na programu zaradi zniževanja stroškov logistike. Nato bosta 26. in 27. februarja, sledili dirki v Dirayahu v Savdski Arabiji. 13. marca 2021, sledi letos odpadla dirka v Sanji na Kitajskem.

V Evropi bodo dirkači FORMULE E prvič dirkali 10. aprila po ulicah Rima. Če je letos zaradi koronavirusa odpadel obisk te dirke, se lahko nadejamo, da bo drugi leto za novinarje in navijače drugače. 24. aprila bo VN Pariza. 8. maja sledi VN Monaka. Meseca maja naj bi bila še ena dirka in sicer v Seulu v Južni Koreji. To bi naj bilo 23. maja.

Dirka 5. junija še nima določenega kraja. 19. junija bi sledil Berlin. Sledil bo tritedenski premor pred VN New Yorka. Zadnji dve dirki pa bi naj gostil London in sicer 24. in 25 julija 2021.

Dirke v Rimu, Monte Carlu, Seulu in Londonu še niso homologirane, a kot pravijo s tem naj ne bi bilo težav. Iz koledarja so izpadli Marakeš, Hongkong in Džakarta.

Palec gor / palec dol?

Avtor: Zoran Habot

Komentiraj

Alex ZANARDI: V stabilnem stanju, a s poškodbami obraza in oči

Kitajci prehitro razkrili VW ID.4