in

Alex LYNN namesto Wehrleina za MAHINDRO

Potem ko je Pascal Wehrlein odšel, je Mahindra Racing hitro našla zamenjavo. Alex Lynn bo do konca letošnje sezone dirkal za njih.

Lynn je debitiral v FORMULI E v tretji sezoni, ko je zamenjal Jose Maria Lopeza v Virgin Racingu. Četrto sezono je nato v ekipi Richarda Bransona odpeljal v celoti. Zaradi slabših rezultatov je sedež v Virginu izgubil in presedlal v sezoni 2017/18 k Jaguarju, kjer je zamenjal Nelsona Piqueta Jr. Ker so tudi tam rezultati izostali, so se pri Jaguarju odločili, da ga v šesti sezoni zamenjajo s testnim in rezervnim dirkačem Jamesom Caladom.

Lynn bo tako letos dirkal skupaj z Jeromom d’Ambrosiom za Mahindro. Ob objavi novice je povedal: “Zelo sem navdušen, ker bom dirkal za Mahindro v Berlinu. Sem zelo motiviran in imam velike ambicije v preostanku sezone. To pa tudi ustreza željam in ciljem Mahindra Racing. Komaj čakam, da se Berlinska saga prične. V Berlinu sem že dvakrat dirkal in obakrat imel dobre občutke. Nazadnje sem nastopil celo v super polu

Alex Lynn je nazadnje dirkal za Jaguar. Zaradi izkušenj z Gen2 dirkalnikom, se je verjetno Mahindra odločila, da ga zaposli do konca letošnje sezone.

Dilbagh Gill, izvršni direktor Mahindre Racing, je izrazil zaupanje v sposobnosti Lynna ter se obenem zahvalil Wehrleinu za njegov trud in doprinos ekipi. Povedal je: » Z veseljem pozdravljamo Alexa v družini Mahindra Racing. V svoji karieri je že dosegel fantastične rezultate in prepričani smo, da bomo lahko v preostalem delu šeste sezone skupaj dosegli še več takih. Zavedamo se, da ni enostavno med sezono skočiti v dirkalnik in takoj pokazati rezultate. A Alex ima talent, zanos, željo in izkušnje in zato smo prepričani, da rezultati ne bodo izostali.”

Palec gor / palec dol?

Avtor: Zoran Habot

Komentiraj

ZAK BROWN: Letos lahko zdrsimo tudi na šesto mesto

GÜNTHER STEINER: Da ne bomo testirali, ni nobena pomanjkljivost