in

ECCLESTONE s čudnimi izjavami o rasizmu skrbi za nemir

V razpravah okrog protestov proti rasizmu, se je k besedi oglasil tudi Bernie Ecclestone. Nekdanji prvi mož Formule 1 je s svojimi izjavami poskrbel za pozornost in zmedo.

Foto: HB Press

Dolgoletni šef kraljevega razreda motošporta, Bernie Ecclestone, v Formuli 1 skorajda ne vidi prizadevanj v boju proti rasizmu.

Prej o tem nihče ni skrbel. Preveč so zaposleni s tem, da zmagajo na dirkah ali pa najdejo sponzorje,” je 89-letni Britanec povedal v intervjuju za CNN. Sam osebno Formule 1 ne vidi kot rasistične. Namesto tega je dejal: “V mnogih primerih so temnopolti bolj rasistični kot belci.” Kot obrazložitev za svojo zares dvomljivo izjavo je Ecclestone navedel stvari, ki so mu teko let padle v oko. Da se v luči demonstracij #BlackLivesMatter rušijo spomeniki, pa označuje kot popolno neumnost.

Bernie Ecclestone je komentiral Hamiltonov boj proti rasizmu in med pohvalami na račun prizadevanja šestkratnega svetovnega prvaka, z eno izjavo ustrelil kozla in poskrbel za nemir in pozornost.

Kljub temu pa Ecclestone pohvali Lewisa Hamiltona za njegov angažiranje proti rasizmu. Njegova kampanja za temnopolte je čudovita. “Lewis je nekaj posebnega. Opravlja izvrstno delo in on spada med ljudi, katerim drugi prisluhnejo.” Da bo Hamiltonova komisija raznolikosti zares pripomogla temu, za kar je bila ustanovljena, pa Ecclestone ne verjame. “Nisem prepričan, da bo to Formuli 1 prineslo nekaj slabega ali dobrega.

Liberty Media se je distancirala od teh njegovih izjav. “V času, ko je za reševanje rasizma in neenakosti potrebno enotnost, se nikakor ne strinjamo z izjavami Bernieja Ecclestonea, ki nimajo mesta ne v Formuli 1 in ne v družbi.” Poleg tega je novi večinski lastnik komercialnih pravic tudi potrdil, da Britanec v Formuli 1 nima več nobene vloge. “Njegov naslov ‘Chairman Emeritus’ kot časni predsednik, je potekel januarja letos.

Palec gor / palec dol?

Avtor: Bojan Vrbnjak

F1 entuziast, ljubitelj golfa, potovanj in ljubiteljski fotograf.

1 komentar

Komentiraj

One Ping

  1. Pingback:

Komentiraj

Robert KUBICA: Zaradi koronavirusa bolj sproščen program v DTM in F1

MUGELLO naj bi gostil FERRARIJEVO 1000. dirko