in

HAMILTON ostro nad ECCLESTONA: Njegovi komentarji so ignorantski in neizobraženi

Lewis Hamilton je obsodil komentarje Bernieja Ecclestonea o rasizmu in jih označil kot ignorantske ter neizobražene ter dejal, zakaj nekdanji šef Formule 1 ni ničesar storil za izboljšanje raznolikosti, ko je bil še na položaju.

Foto: HB Press

Bernie Ecclestone se je po svojih komentarji glede rasizma že spopadel z obsodbi vrha Formule 1. Pri Liberty Media so obsodili njegove izjave o rasizmu in poudarili, da Britanec v Formuli 1 nima več nobene uradne funkcije.

Na komentarje nekdanjega šefa kraljevega razreda motošporta se je odzval tudi Lewis Hamilton. “Tako žalostno je brati te komentarje. To je veliko razočaranje,” je na družabnih omrežjih zapisal šestkratni svetovni prvak. “Bernie ni več v našem športu in v drugačni generaciji, a ravno to je narobe. Nevedni in neizobraženi komentarji, ki nam pokažejo, kako daleč moramo iti kot družba, preden se lahko zgodi resnična enakost.

Lewis Hamilton se je ostro odzval na komentarje Ecclestonea in jih označil za nevedne in neizobražene.

Hamilton je bil tarča rasističnih zlorab gledalcev na testiranjih v Barceloni leta 2008. “Tega se spomnim kot da je bilo včeraj. Škoda, ki jo naredijo takšni ljudje je nesprejemljiva. Zdaj mi je povsem smiselno, da ni bilo nič rečeno ali storjeno, da bi bil naš šport bolj raznolik ali da bi se lotili resne zlorabe, ki sem je bil deležen tekom svoje kariere,” tako Britanec. “Če nekdo, ki se desetletja ukvarja s športom, ima tako malo razumevanja za globoko zakoreninjena vprašanja, s katerimi se temnopolti ukvarjamo vsak dan, kako lahko pričakujemo, da bodo to razumeli tudi vsi ljudje, ki delajo pod njim? Začne se na vrhu,” pove Hamilton.

Hamilton je bil leta 2008 na testiranjih v Barceloni tarča rasistične zlorabe in po izjavah Ecclestonea razume, zakaj se takrat v tem pogledu ni nič naredilo – Foto: HB Press

Šestkratni svetovni prvak je prejšnji teden sporočil, da ustanavlja komisijo za spodbujanje večje raznolikosti v motošportu. V začetku tega tedna je pohvalil podobno pobudo, ki jo je sprožila Formula 1 (WeRaceAsOne). “Sedaj je prišel čas za spremembe. Ne bon prenehal s prizadevanjem za ustvarjanje vključujoče prihodnosti našega športa z enakimi možnostmi za vse. Da ustvarimo svet, ki zagotavlja enake možnosti manjšinam. Še naprej bom s svojim glasom predstavljal tiste, ki ga nimajo, in govoril za tiste, ki so premalo predstavljeni, da bi zagotovili možnost za priložnosti v našem športu,” zaključi Hamilton.

Palec gor / palec dol?

Avtor: Bojan Vrbnjak

F1 entuziast, ljubitelj golfa, potovanj in ljubiteljski fotograf.

Komentiraj

DAMON HILL: Za VETTLA lahko gre le še navzdol

Timo GLOCK o škandalu ABT: AUDI je izkoristil priložnost, da se ga je rešil