in

Timo GLOCK o škandalu ABT: AUDI je izkoristil priložnost, da se ga je rešil

Zakaj Timo Glock škandal glede Daniela Abta, ki ga bo v Audijevi ekipi Formule E zamenjal Rene Rast, vidi kot izgovor, da so ga postavili pred vrata.

Je bila neumnost Daniela Abta v »Race at Home Challenge«, ko je najel profesionalnega simracerja brez predhodnega obvestila, da je dirkal namesto njega, res idealna priložnost za Audi, da se ga reši? Za Tima Glocka o tem ni dvoma: »Če bi imeli pred sabo voznika, s katerim bi želeli sodelovati tudi v prihodnje, bi sprejeli globo v višini 10.000 evrov in zadevo zaključili,« je nekdanji voznik F1 povedal za Motorsport-Total.com.

»Torej je reakcija razmeroma jasna – Audi očitno v prihodnje ni želel nadaljevati sodelovanja z Danielom in je zato izkoristil dano priložnost, da ga postavi pred vrata. To je moje mnenje,« dodaja voznik BMW-ja v prvenstvu DTM. Še posebej, ker virtualne dirke Formule E za Glocka nikakor niso resno dirkanje, ki bi upravičilo takšno reakcijo s strani ekipe Audi.

»Sploh pa je bila ta dirka bolj zabavne sorte in daleč o kakšne resne dirkaške simulacije, saj so bile nastavitve takšne, da so omogočale veliko kontakta brez resnih poškodb virtualnega dirkalnika,« še dodaja Glock, ki pravi: »Ko malo bolje razumete ustroj dela v ekipah Formule E, vam je takoj jasno, zakaj so pri Audiju reagirali, kot so.«

Po škandalu zaradi najetega simracerja so se pri Audiju znebili Daniela Abta in ga zamenjali s prvakom serije DTM, Renejem Rastom (levo).

Medtem so pri Audiju izpraznjen sedež ob Lucasu di Grassiju namenili prvaku serije DTM, Reneju Rastu, ki bo v začetku avgusta v Berlinu imel lepo priložnost, da si zagotovi sedež tudi v prihodnji sezoni. 33-letnik iz Mindna, ki je v DTM-ju v treh letih dvakrat osvojil naslov in bil enkrat drugi, bi po koncu letošnje sezone in izstopu znamke iz Ingolstadta iz omenjenega tekmovanja bil soočen z negotovo prihodnostjo. S sedežem v Formuli E se mu tako ponuja odlična priložnost, da si zagotovi udejstvovanje v enem najvišjih rangov motošporta tudi v prihodnje.

Si je Audi s takšno reakcijo naredil medvedjo uslugo? »Ne vem, o tem ne morem presojati,« odgovarja Glock: »To boste videli tudi sami.«

Palec gor / palec dol?

Komentiraj

HAMILTON ostro nad ECCLESTONA: Njegovi komentarji so ignorantski in neizobraženi

CYRIL ABITEBOUL: Do prihodnjega leta brez gledalcev na dirkah FORMULE 1