in

Čustveno pismo Micka SCHUMACHERJA: “V prvi vrsti je predvsem moj oče”

Mick Schumacher v sporočilu za svojega osebnega pokrovitelja Under Armor nenavadno globoko pogledal v svojo notranjost in opisal, kako ga je navdahnil njegov oče Michael.

Mick Schumacher je z naslovom My Way Through napisal čustveno odprto pismo, ki ga je medijem v objavo ponudil njegov osebni sponzor Under Armor. V pismu 21-letnik piše o očetu Michaelu in svojem velikem cilju v motošportu – voziti formulo 1 in postati prvak.

“Zelo zgodaj sem spoznal, da želim biti voznik formule 1, prvak. Ko sem bil star tri leta, sem prvič peljal kart – seveda to takrat ni bil pravi karting – pri osmih letih sem vstopil v nacionalni sistem dirkaškega športa. Ko sem bil star enajst ali dvanajst let, sem vedel, da se s tem želim ukvarjati profesionalno.”

“Na začetku sem uporabljal različna imena, da sem dirkal anonimno in se lahko nemoteno izboljševal, ne da bi se preveč izpostavil oznaki Schumacherjev sin,” se Schumacher spominja svojih začetkov. Med drugim je na nekaterih dirkah tekmoval kot Mick Betsch – pod dekliškim priimkom svoje matere Corinne.

Mick Schumacher prav, da se ne obremenjuje s pisanjem medijev, temveč sledi svoji poti proti Formuli 1.

Mick poudarja, da ne čuti nobenega pritiska zaradi priimka Schumacher in ker se je odločil za isto karierno pot kot njegov oče . “Večino stresa si ustvarim sam”, pravi Mick, “Skušam se nenehno učiti, zato veliko razmišljam, kaj sem naredil narobe in kako lahko to izboljšam. Ljudje poznajo naslove v časopisih in ‘zvezdništvo’ mojega očeta, kar popolnoma razumem. Navsezadnje je leto po tem, ko sem se rodil, osvojil prvo od petih prvenstev formule 1 zapored, to je neverjetno, kajne? Očeta nisem nikoli videl kot največjega voznika na svetu.”

V pismu za Under Armour Mick Schumacher poudarja, da Michael zanj ni sedemkratni svetovni prvak, ki ga občudujejo milijoni navijačev formule 1, ampak: “V prvi vrsti je predvsem moj oče.”

Palec gor / palec dol?

Komentiraj

Superbike vs. MotoGP: Scott REDDING skoraj enako hiter kot dirkači MotoGP

ZAK BROWN: Marko bi moral narediti ekipi RED BULL in ALPHATAURi enakovredni