in

ECCLESTONE zavrača kritike HAMILTONA in LIBERTY MEDIE

Bernie Ecclestone zavrača kritike tako Lewisa Hamiltona kot tudi veljakov Formule 1 iz Liberty Medie na račun zadnjih Britančevih izjav.

Foto: HB Press

Seveda gre tukaj za aktualno debato o rasizmu. Po kontroverznih izjavah Bernieja Ecclestonea in odgovarjajočih reakcij Lewisa Hamiltona in Liberty Medie, je nekdanji šef Formule 1 še enkrat dodal na plin.

V primeru kritik in ogorčenja Lewisa Hamiltona je dejal: “Nisem proti temnopoltim ljudem,” je pojasnil za časnik Mail on Sunday in dodal, da je ravno nasprotno. “Tekom let sem srečal veliko belcev, ki jih nisem maral, vendar pa nikoli temnopoltega človeka, ki ga ne bi maral. Večkrat sem bil okraden, enkrat od treh temnopoltih. Pristal sem v bolnišnici, a tudi takrat nisem bil nikoli proti temnopoltim. Tudi Lewisa ne vidim kot temnopoltega ali nekaj drugega. Zame je enostavno Lewis,” poudari Ecclestone.

Bernie še enkrat poudarja, da nima nič proti temnopoltim ljudem in da je tačas pač moderno govoriti o raznolikosti in podobno.

Britanec v isti sapi doda: “Ni moja krivda, da sem belec in nekoliko manjši. Bilo mi je jasno, da sem moral proti temu nekaj storiti. Temnopolti bi morali skrbeti sami zase,” tako njegov nasvet, ob katerem se spomni: “Ron Dennis ni bil v napoto Lewisu, ko je bil mlad fantič, temveč je skrbel za njega. V sedemdesetih letih je bil Willy T. Ribbs prvi temnopolti dirkač, ki je zame dirka v Formuli 1.” Po mnenju Ecclestonea je tačas moderno govoriti o raznolikosti.

Ecclestone vrača udarec Liberty Medii

Tudi Američani so dobili njegov odgovor. Pred tem se je Liberty Media javno distancirala od Ecclestonea, kjer si je Britanca najbolj “sposodil” Chase Carey. “Vesel sem, da je Carey dejal, da nisem več vpleten v Formulo 1. Tako me tudi ne morejo povezati z vsemi stvarmi, ki jih sami niso naredili,” strupeno odgovarja Ecclestone. “Zaradi primerov v ZDA so sedaj nenadoma skočili na ta vlak rasizma. Tudi Covid je bil dober za Careya, saj je lahko virus krivil za vse, česar sam ni dosegel.” In da ni več častni predsednik Formule 1, to Ecclestonea ne skrbi, saj mu je bil ta naslov kar nekaj.

Svojo porcijo so dobili tudi veljaki Formule 1 iz Liberty Medie, ki jim Bernie Ecclestone očita, da so zaradi primerov v ZDA skočili na vlak rasizma, virus Covid-19 pa koristijo za izgovor za lasten neuspeh, ki ga beležijo odkar so prevzelo kraljevi razred motošporta – Foto: HB Press

Na koncu pa je tukaj še manjša grožnja veljakom Formule 1, če bi zares poskušali, da mu v prihodnosti onemogočijo vstop na dirke, kar se je v zadnjem času vsaj špekuliralo. “To lahko na primer poskusijo v Rusiji,” pove Ecclestone v pogledu na njegov dober odnos z ruskim predsednikom Putinom. “Tega jim ne bi svetoval,” opozarja Britanec.  

Palec gor / palec dol?

Avtor: Bojan Vrbnjak

F1 entuziast, ljubitelj golfa, potovanj in ljubiteljski fotograf.

Komentiraj

DOVIZIOSO po nesreči na motokrosu v bolnici

MotoGP 2021: Pregled PRESTOPOV, rošad in dogajanj na trgu dirkačev