in ,

PATRICK HEAD: WILLIAMS potrebuje tehnično vodstvo

Patrick Head, soustanovitelj ekipe Williams, si prizadeva za preživetje moštva in v njem vidi pomanjkanje učinkovitega tehničnega vodstva.

Britansko moštvo preživlja eno najtežjih obdobij doslej. V prvenstvu Formule 1 so dve leti zapored končali na zadnjem mestu, v lanski sezoni so osvojili le eno borno točko. Izven dirkališča pa se soočajo z veliki finančnimi težavami in se nahajajo naprodaj.

Patrick Head verjame, da se morajo, če želijo še naprej sodelovati v Formuli 1, boriti vsaj na sredini polja in to zelo hitro. “Ne moreš voditi ekipe komercialno, če si nenehno deseti med desetimi,” je Head povedal za podcast kolegov iz Motor Sport Magazine. “Za letošnje leto je pomembno, da se vrnejo v lov. Nisem dovolj naiven, da bi si mislil, da se bodo borili z najboljšimi tremi ekipami, vendar upam, da se bodo uvrstili med spodnji del sredine polje. Od tu pa morajo delati na poti navzgor.” Poleg finančnih težav pa ekipa tudi ni imela uspeha pri zaposlovanju.

Patrick Head, soustanovitelj ekipe Williams, poudarja, da ekipe ne morejo voditi komercialno in da nujno potrebujejo tehnično vodstvo, ki bo moštvo dvignilo iz začelja Formule 1.

Pat Symonds je kot tehnični šef prišel leta 2013 in nadzoroval vrnitev ekipe v zgornji del polja. Vendar njegova zamenjava Paddy Lowe pred odhodom leta 2019 ni uspel doseči želenega učinka. Praznina v vodstvu je postala resno vprašanje, tako da se je Head v lanski sezoni na kratko vrnil kot svetovalec. “Tam je nekaj fantastičnih in dobrih ljudi,” je dodal. “Zaradi različnih razlogov, ne da bi nujno želel povedati, da so ljudje slabi, so imeli strukturo tehničnih voditeljev, od katerih so nekateri imeli spretnosti, vendar niso bili primerni za vodenje podjetja kot je Williams in zaradi tega se nenehno borijo za preživetje. Tam potrebujejo tehnično vodstvo,” še zaključi Head.         

Palec gor / palec dol?

Avtor: Bojan Vrbnjak

F1 entuziast, ljubitelj golfa, potovanj in ljubiteljski fotograf.

Komentiraj

CUPRA ATECA: Polepšana potentna Španka

ASTON MARTIN AMB 001: Britanska luksuzna znamka tudi na dveh kolesih