in ,

Proti rasizmu: MERCEDES razkril črno zunanjo podobo dirkalnika

Ekipa Mercedes je razkrila novo črno zunanjo podobo dirkalnika, ki je na sistemu Halo opremljen z napisom “konec rasizmu”.

Foto: Mercedes

Pri ekipi Mercedes pravijo, da je nepričakovana napoved nove zunanje podobe dirkalnika sezone 2020 znak zavezanosti moštva za boj proti rasizmu in diskriminaciji v vseh oblikah.

Lewis Hamilton, ki je v zadnjih tednih močno podpiral proteste proti rasizmu, se je šefu ekipe Toto Wolffu zahvalil, da je privolil v spremembo običajne zunanje podobe srebrnih puščic, ki bo nastopila v letošnjem prvenstvu. “Tako pomembno je, da izkoristimo ta trenutek za izobraževanje, ne glede ali ste posameznik, blagovna znamka ali podjetje in da skupaj naredimo resnične spremembe, ko gre za zagotavljanje enakosti in vključenosti,” je povedal Hamilton. “V življenju sem osebno doživel rasizem in videl, kako to doživljajo moja družina in prijatelji, zato govorim iz srca, ko pozivam k spremembi. Ko sem s Totom govoril o svojih upanjih, kaj bi lahko dosegli kot ekipa in rekel sem, da je pomembno, da smo v tem združeni.

Lewis Hamilton se je zahvalil Toto Wolffu in Mercedesu, da so privolili v spremembo običajne zunanje podobe srebrne puščice – Foto: Mercedes

Hamilton še pove: “Zelo bi se rad zahvalil Totu in Mercedesu, da sta prisluhnila in izkazala razumevanje za moje izkušnje in za to pomembno izjavo, ki smo jo pripravljeni sprejeti in se zboljšati. Želimo zgraditi zapuščino, ki presega šport in če smo lahko vodilni v tem, lahko začnemo graditi na večji raznolikosti v lastnem podjetju, kar bo predstavljalo močno sporočilo drugim, da lahko tudi sami pričnejo z dialogom o tem, kako lahko izvajajo te spremembe.”     

Palec gor / palec dol?

Avtor: Bojan Vrbnjak

F1 entuziast, ljubitelj golfa, potovanj in ljubiteljski fotograf.

Komentiraj

SYLVAN ADAMS: Kanadsko zanimanje za WILLIAMS je zgolj naključje

6 STVARI, ki ji lahko počnete v bližini RED BULL RINGA