in

RALF SCHUMACHER: Proizvajalci bi se lahko poslovili iz FORMULE 1

Nekdanji dirkač Formule 1 Ralf Schumacher je zaskrbljen zaradi nemške prihodnost v kraljevem razredu motošporta.

Foto: HB Press

Bernie Ecclestone, nekdanji prvi mož Formule 1 meni, da je predčasen konec kariere Sebastiana Vettla povezane tudi s koncem Formule 1 na brezplačni televiziji RTL po letu 2020.

Štirikratni svetovni prvak Vettel je zadnji nemški dirkač v polju Formule 1, Ralf Schumacher pa novih dirkačev, ki bi lahko vstopili v kraljevi razred motošporta ne vidi – vsaj ne tako hitro. “Kar zadeva razvoj mladih, ne vidim nobenega izboljšanja,” tako Ralf za tiskovno agencijo DPA. “V Nemčiji je ta razvoj že nekaj časa zapostavljen. Prav tako vidim tveganje, da se bi se lahko kakšen proizvajalec poslovil tudi zaradi časov, v katerih sedaj živimo,” tako brat Michaela Schumacherja, ki še doda, da zanimanje za Formulo 1 znotraj nekaterih držav narašča in upada.

Ralf Schumacher vidi črno v pogledu nemške prihodnosti v Formuli 1, prav tako pa ponovi, da bi se lahko zaradi časov, v katerih živimo, poslovil tudi kakšen proizvajalec.

Ne bi bil prvi šport, ki bi imel nekaj težav, takšna je pač včasih pot,” pove Ralf. Leta 2010 je bilo v Formuli 1 kar sedem nemških dirkačev, Schumacher pa je dejal, da je to bila posledica korporativne podpore v državi. “Podjetja so vse to olajšala.” Toda sedaj se mora Formula 1 soočati z mnogo težjimi časi. “Če se mora upravni odbor odločiti med odpuščanjem ljudi ali izvajanjem projekta Formule 1, to ni enostavno,” še doda Ralf.      

Palec gor / palec dol?

Avtor: Bojan Vrbnjak

F1 entuziast, ljubitelj golfa, potovanj in ljubiteljski fotograf.

Komentiraj

ASTON MARTIN AMB 001: Britanska luksuzna znamka tudi na dveh kolesih

MONTBLANC 1858 Geosphere: V čast neustrašnim alpinistom