in

Superbike vs. MotoGP: Scott REDDING skoraj enako hiter kot dirkači MotoGP

Scott Redding je na testiranjih v Misanu odpeljal čase krogov na nivoju dirkačev MotoGP.

Od torka do četrtka je več ekip MotoGP in svetovnega prvenstva Superbike testiralo v Misanu, da bi se pripravili na prihajajoče dirke obeh prvenstev v Jerezu. Ducati in Kawasaki sta tako v Misano poslala tudi svoji tovarniški ekipi v prvenstvu WSBK. Posebej je izstopal Scott Redding in se s svojim Ducatijem Superbike zelo približal časom, ki so jih dosegali dirkači iz MotoGP.

V torek sta se Redding in moštveni kolega Chaz Davies odpravila na kratek preizkus, da bi se bolje seznanila s svojima motocikloma, saj sta oba Ducatijeva tovarniška voznika v prvenstvu Superbike »na suhem« že od konca februarja. V sredo in četrtek sta oba intenzivno testirala in odpeljala lepo število krogov.

Redding je bil najboljši med dirkači razreda WSBK. Do najhitrejšega dirkača razreda MotoGP mu je v četrtek manjkalo le 0,135 sekunde. Ob izjemnih časih krogov je Redding navdušil tudi s svojim tempom na dirkališču, saj mu ni uspel slediti niti aktualni prvak razreda Superbike, Jonathan Rea. »Uspel sem odpeljati dober čas kroga, a to ni pomembno. Super je bilo spet delati s fanti. Komaj čakam, da se vrnemo nazaj,« je dejal Scott Redding, ki je krog odpeljal v 1:33.067 minute.

Palec gor / palec dol?

Tvoj komentar?

Komentiraj

Loading…

0

MONTBLANC 1858 Geosphere: V čast neustrašnim alpinistom

Čustveno pismo Micka SCHUMACHERJA: “V prvi vrsti je predvsem moj oče”