in

SYLVAN ADAMS: Kanadsko zanimanje za WILLIAMS je zgolj naključje

Kanadsko-izraelski milijarder Sylvan Adams pravi, da je bila velika kanadska prisotnost v zadnjih letih zgolj naključje.

Kanadski “vdor” v ekipi Williams se je pričel leta 2017, ko je z ekipo dirkaško pogodbo podpisal Lance Stroll, razumljivo zahvaljujoč težki podpori njegovega očeta, kanadskega milijarderja Lawrenca Strolla.

Letos se je ekipi kot dirkač pridružil Nicholas Latifi, prav tako (da, uganili ste) zahvaljujoč finančni podpori očeta Michaela Latifija, še enega kanadskega mogotca, ki preko svojega podjetja Sofina Foods v moštveno blagajno črpa pomembna sredstva.

Kanadski vpliv ekipi Williams se je pričel leta 2017 z Lawrencom Strollom, ki je za svojega sina kupil sedež, letos je to storil drugi kanadski mogotev Michael Latifi za svojega sina Nicholasa.

In nazadnje je tukaj še Roy Nissany, rezervni dirkač Williams, katerega pa podpira Sylvan Adams, ki želi v prvenstvo Formule 1 pripeljati izraelskega dirkača. Z moštvom Williams je leta 1997 naslov prvaka osvojil Kanadčan Jacques Villeneuve. Čeprav je Adams srečen, pa pravi, da so te kanadske povezave zgolj naključne.

Rezervnega dirkača Roya Nissanya, pa podpira kanadsko-izraelski milijarder Sylvan Adams, drugače veliki kolesarski navdušenec, ki želi v prvenstvo Formule 1 pripeljati izraelskega dirkača.

V pogovoru za Motor Sport je dejal: “Lawrence Stroll je dirkaški fanatik in to je bil celotno svoje življenje, tako da sedaj njegov sin Lance uresničuje njegove osebne sanje. Da ima svojo lastno ekipo, v kateri dirka njegov sin, menim, da je to zanj zelo zadovoljivo. V primeru Nicholasa Latifija pa zelo dobro poznam njegovega očeta Michaela. Tukaj gre ponovno za dolgoletno podporo svojemu sinu. Gre za naključje da smo tukaj trije Kanadčani, čeprav v resnici nismo znani v motošportu. Lahko se bomo primerjali in prijateljsko tekmovali med seboj ter videli, kdo bo na koncu prevladal,” še doda Adams.              

Palec gor / palec dol?

Avtor: Bojan Vrbnjak

F1 entuziast, ljubitelj golfa, potovanj in ljubiteljski fotograf.

Komentiraj

ZAK BROWN: Marko bi moral narediti ekipi RED BULL in ALPHATAURi enakovredni

Proti rasizmu: MERCEDES razkril črno zunanjo podobo dirkalnika