in , ,

ZAK BROWN: Marko bi moral narediti ekipi RED BULL in ALPHATAURi enakovredni

V skladu z novimi pravili je Zak Brown, prvi mož McLarna predlagal, da Helmut Marko enakovredno porazdeli vire med ekipama Red Bull in AlphaTauri.

Foto: HB Press

Odkar se je ekipa, znana pod imenom Toro Rosso, leta 2006 pridružila Formuli 1, so v veliki meri nekakšna mladinska ekipa Red Bulla, kjer se pripravljajo mladi dirkači na poti do prvega moštva.

Toda v ekipi, ki se je letos preimenovala v AlphaTauri, Pierre Gasly in Daniil Kvjat tačas tvorita najbolj izkušen dirkaški dvojec v ekipi doslej. Helmut Marko, športni šef Red Bulla, je že pred tem dejal, da so AlphaTauri sedaj nadgradili v sestrsko ekipo Red Bulla, saj so se odnosi med opremo in oddelkom Red Bull Technologies še bolj zbližali. In glede na novo zgornjo mejo proračuna, ki prihaja v naslednjem letu, Zak Brown meni, da bi bilo smiselno, da bi Marko enakomerno porazdelil proračun na Red Bull in AlphaTauri.

Glede na nova pravila in zgornjo mejo proračuna, Zak Brown veljakom Red Bulla predlaga, da enakovredno porazdelijo vire in naredijo dve enakovredni ekipi, s čimer bi bili na koncu veliki zmagovalci karavane Formule 1 – Foto: HB Press

V podcastu F1 Nation, je Američan dejal: “Mislim, da boste imeli tri ali štiri ekipe, ki sedaj delujejo znotraj te meje, to smo mi, Renault, Racing Point in mislim da tudi AlphaTauri. In mislim, da je Red Bull sedaj sestavljen iz dveh ekip in če bi bil Helmut Marko, bi porazdelil svoje vire in ustvaril dve enakovredni ekipi. Mislim, da bi iz tega izšli kot veliki zmagovalci. Nisem prepričan, ali bodo Sauber, Haas in Williams delovali v zgornjem delu te omejitve, toda zagotovo bo vse skupaj ožje. Zato mislim, da so na koncu res vsi zmagovalci in bomo imeli bolj pošteno in uravnoteženo konkurenco.”        

Palec gor / palec dol?

Avtor: Bojan Vrbnjak

F1 entuziast, ljubitelj golfa, potovanj in ljubiteljski fotograf.

Tvoj komentar?

Komentiraj

Loading…

0

Čustveno pismo Micka SCHUMACHERJA: “V prvi vrsti je predvsem moj oče”

SYLVAN ADAMS: Kanadsko zanimanje za WILLIAMS je zgolj naključje