in

Andrea DOVIZIOSO: Operacija uspela, zdravnik prepričan, da bo nared za JEREZ

Zdravnik, ki je operiral Andreo Doviziosa, ki se je poškodoval na motokros tekmi v Faenzi, je prepričan, da bo dirkač Ducatija nared do prve dirke v Jerezu.

Udeležba na regionalni dirki v motokrosu 28. junija se za Andreo Doviziosa ni izšel po načrtu. Italijan si je pri padcu zlomil levo ključnico. V nedeljo so Dovija prepeljali v bolnišnico v Modeni in ga operirali. Operacija je bil uspešna, kar je potrdil tudi njegov zdravnik Giuseppe Porcellini.

V preteklosti je omenjeni zdravnik že zdravil Doviziosa, ko si je le-ta poškodoval desno ramo. Sama operacija sicer ni bila nujna, a so se zanjo odločili predvsem za to, da bi bil Dovizioso nared do prve dirke razreda MotoGP v španskem Jerezu de la Frontera, ki bo 19. julija. S kovinskim vsadkom so namreč Doviziosu dodatno stabilizirali zlomljeno kost.

Andrea Dovizioso naj bi kljub zlomu ključnice nastopil na prvi dirki sezone v Jerezu.

»Z medicinskega vidika je njegovo stanje zelo dobro,« je Porcellini povedal za Sky Sport Italia. Zlom naj bi bil sicer »nekoliko zapletene narave,« kar se tiče fiksacije kosti, vendar zapletov ni bilo. V tem primeru je bilo koristno tudi, da so mišice voznikov MotoGP dobro natrenirane.

»S Fabriziom Borro, njegovim fizioterapevtom, smo že pripravili načrt, da Andrea lahko spet kmalu sedel na motocikel,« še dodaja zdravnik o načrtu za naslednje dni. Čez 17 dni je namreč že na programu testni dan v Jerezu. Ducati je sicer prek Twitterja že potrdil, da bo Dovizioso nastopil na uvodu sezone v Jerezu.

Palec gor / palec dol?

Komentiraj

HAMILTON: Formula 1 se mora vrniti v AFRIKO

PEDRO DE LA ROSA: Odpisati FERRARI bi bila velika napaka