in ,

Kakšen vpliv bo imela skrajšana sezona: Tvegati več ali manj?

Z negotovostjo, koliko bo v letošnji sezoni dejansko izvedenih dirk, bi lahko dirkači različno pristopili prvenstvu, tako Daniel Ricciardo.

Foto: HB Press

Ko bo Formula 1 ta konec tedna v Avstriji pričela s svojo zapoznelo sezono, je še vedno nejasno, koliko bo na koncu izvedenih dirk in na katerih dirkališčih izven Evrope. Okoliščina, ki bi lahko imela tudi vpliv na tveganja ekip in dirkačev.

Menim, da bosta obstajala oba pristopa,” domnevna Daniel Ricciardo, dirkač ekipe Renault v podcastu In the Fast Lane. “Na eni strani obstaja konservativen pristop, ki veleva, da si ne ne smem privoščiti nobenega odstopa, ker ni dovolj dirk, da to nadoknadim.” Tukaj velja strategija: preprečiti napake in manj tvegati. “Na drugi strani bi lahko dejali, dobro, ni veliko možnosti, zato bo štela vsaka dirka in bom tvegal. Menim, da sta oba pristopa upravičena.

Po mnenju Ricciarda, bosta v letošnji skrajšani sezoni vidna dva pristopa: Konservativen in bolj tvegan pristop. Pri tem verjame, da bodo dirkači sredine polje ubrali slednjega – Foto: HB Press

Sam se v svoji zadnji sezoni za Renault nagiba k jasni smeri. “Seveda ne vem, kaj si mislijo ostali dirkači, toda zase lahko rečem le toliko, da se ne bo nič spremenilo. Nadeneš si čelado, postaviš se na startno mesto in ko se luči na semaforju ugasnejo, enostavno poskušaš priti naprej. Zaradi tega menim, da v mojem primeru ne bomo videli konservativnega pristopa.” To pa bi lahko bil primer pri ostalih.

Mogoče bo nekdo kot je Lewis na prvi dirki tvegal manj, da si nabere nekaj točk. On, ki vedno dirka pri vrhu, ima verjetno nekoliko drugačen pristop. Kljub temu pa menim, da se ne bo veliko spremenilo,” doda Ricciardo. “Fantje iz sredine polja bodo razumljivo tvegali nekoliko več, a kot rečeno, verjamem, da mnogi od nas ne moremo iz svoje kože, ko se dirka enkrat začne. Tukaj je potrebno še prišteti adrenalin in vznemirjenje, ker tako dolgo nismo vozili.”                                 

Palec gor / palec dol?

Avtor: Bojan Vrbnjak

F1 entuziast, ljubitelj golfa, potovanj in ljubiteljski fotograf.

Komentiraj

CYRIL ABITEBOUL: Če bo nekdo v ekipi okužen, potem ne bomo dirkali

McLAREN se je rešil stečaja: Več kot 150 milijonski kredit iz BAHRAJNA