in ,

PEDRO DE LA ROSA: Odpisati FERRARI bi bila velika napaka

Čeprav je bil Ferrari na zimskih testiranjih v Barceloni daleč od vrhunske forme, pa Pedro de la Rosa svari, da bi bilo napačno, če bi letos odpisali ekipo iz Maranella.

Foto: HB Press

Ferrari je ob predstavitvi novega dirkalnika letošnje sezone SF1000 še pred testiranji v Barceloni povedal, da bodo letos ubrali drugačen pristop. Namesto da bi se osredotočali na hitre kroge, so se odločili, da bodo počasi razvijali svoj dirkalnik, z namenom, da bi ga bolje razumeli.

V Barceloni so se oddaljili od lovljenja dobrih časov krogov, zaradi česar so zaostajali za Mercedesom in Red Bullom. To je privedlo do številnih razsodb, ki so trdile, da bi lahko imel Ferrari na začetku sezone težave, kar so ne nazadnje tudi sami potrdili. Pedro de la Rosa pa pravi, da tisti, ki odpisuje Ferrari, to počne na lastno nevarnost. “To bo zelo atipična sezona, sploh zaradi poznega začetka in brez gledalcev na tribunah,” tako nekdanji dirkač Formule 1 za španski časnik Marca. “Sicer pa mislim, da bomo imeli fantastično sezono. Čakajo nas dobre stvari, toda najprej moramo začeti.

Pedro de la Rosa opozarja, da bi bila velika napaka, če bi tekmeci že vnaprej odpisali Ferrari.

Španec se dotakne tudi letošnjih favoritov. “Mercedes bo zelo močan, Red Bull pa bolj kot kdaj koli prej. In čeprav je imel Ferrari težave, so imeli sedaj dovolj časa za izboljšanje stanja, zaradi česar jih nikakor ne bi izključeval oziroma odpisal,” tako de la Rosa. Po mesecih čakanja, se bo sezona pričela ta konec tedna z dvema dirkama na stezi Red Bull Ring v Avstriji. To bi lahko igralo v roke Maxu Verstappnu in ekipi Red Bull, pri čemer je pomembno omeniti, da je mladi Nizozemec dobil zadnji dve dirki VN Avstrije.

Španec napoveduje, da bo Mercedes zelo močan, tudi Red Bull. Mladi Verstappen je dobil zadnji dve dirki v Avstriji, a napovedati, da bo zmago osvojil tudi letos, je tačas zaradi okoliščin zelo težko.

Verstappen je bil drugi najhitrejši dirkač zimskih testiranj v Barceloni, zaradi česar bo to nedeljo vsekakor med favoriti za zmago. Toda de la Rosa ne želi prehitevati z napovedmi. “Težko je to predvideti, saj so minili štirje meseci od testiranj. Upoštevati moramo, da so bile moštvene tovarne zaprte 73 dni in šele po tem, so lahko znova delali na svojih dirkalnikih, ki bodo sedaj v Avstriji zelo različni v primerjavi z začetkom leta.”             

Palec gor / palec dol?

Avtor: Bojan Vrbnjak

F1 entuziast, ljubitelj golfa, potovanj in ljubiteljski fotograf.

Komentiraj

Andrea DOVIZIOSO: Operacija uspela, zdravnik prepričan, da bo nared za JEREZ

AUDI Q5: Prenova v duhu slogana “Prednost je v tehniki”