in ,

FERRARI z aerodinamičnimi izboljšavami šele na HUNGARORINGU

Ekipa iz Maranella je v izjavi za javnost oznanila presenetljivo napoved, povezano z dirkalnikom SF1000 sezone 2020.

Foto: HB Press

Mattia Binotto, šef ekipe Ferrari, je oznanil, da se njegovo moštvo na uvodno dirko letošnje sezone v Avstriji, ki bo ta konec tedna na dirkališču Red Bull Ring, odpravlja brez izboljšav na svojem dirkalniku SF1000.

Njegova obrazložitev se glasi: “Resnica je v tem, da nas je rezultat testiranj v Barceloni vodil do pomembne zamenjave smeri v razvoju, še posebej v aerodinamiki prednjega dela dirkalnika.” Spomnimo se, da je bil Ferrari na stezi Circuit de Barcelona-Catalunya občutno za najhitrejšimi dirkalniki, torej za Mercedesom in Red Bullom. Oba dirkača sta bila z rezultati vse prej kot zadovoljna. Napovedana sprememba smeri je presenetljiva in prihaja v neugodnem času, saj se bo učinek le-te zavlekel na poznejše dirke.

Mattia Binotto je sedaj tudi uradno potrdil, da se Ferrari na uvodno dirko sezone v Avstriji odpravlja brez izboljšav in da bodo le-te uvedli šele na tretji dirki, ki bo na Madžarskem – Foto: HB Press

Najprej smo morali razumeti, zakaj so izostali pričakovani rezultati in v kolikšni meri smo morali posledično s tem celoten program na novo kalibrirati. Bilo bi kontraproduktivno nadaljevati v tej smeri, ki smo jo načrtovali, saj ne bi dosegli naših ciljev, ki smo si jih zastavili,” tako Binotto. To bi lahko prebrali tudi kot priznanje, da dirkalnik SF1000 v svoji prvotni obliki ne bi bil konkurenčen. Ferrari sedaj načrtuje, da bodo izboljšave pripeljali na tretjo dirko sezone VN Madžarske na Hungaroringu.      

Palec gor / palec dol?

Avtor: Bojan Vrbnjak

F1 entuziast, ljubitelj golfa, potovanj in ljubiteljski fotograf.

Komentiraj

McLAREN razkril barve Alonsovega dirkalnika za INDY 500

Prenovljeni VW TIGUAN tudi kot R-različica s 320 KM