in ,

HELMUT MARKO: V okolju LECLERCA se je delala politika

Po mnenju Helmuta Marka je politika v okolju Charlesa Leclerca eden izmed razlogov, da je Sebastian Vettel oznanil svoje slovo od ekipe Ferrari.

Helmut Marko verjame, da je bila politika v okolju Charlesa Leclerca eden izmed razlogov, zakaj se je Sebastian Vettel odločil, da po koncu letošnje sezone zapusti ekipo Ferrari. Pojavila so se ugibanja, zakaj je Nemec sprejel to odločitev. Mnogi vidijo glavni razlog v Leclercu, kajti novinec Ferrarija je zelo otežil življenje štirikratnemu svetovnemu prvaku.

Toda Marko meni, da to ni edini razlog in da to še zdaleč ni vse. “V okolju Leclerca se je delalo veliko politike, kar pa Vettel ne mara. On želi le pritiskati na plin in zmagovati. Zagotovo pa ne želi trošiti energije za nepotrebno moštveno politiko,” tako športni šef Red Bulla za kolege iz Sport1. Povrhu je Marko tudi mnenja, da je Vettel enostavno izgubil zaupanje v Ferrari. Z ekipo iz Maranella je želel postati svetovni prvak, tega cilja pa do sedaj ni dosegel. Tudi v letošnji sezoni bi težko našli nekoga, ki bi verjel, da bi lahko rdečim uspel veliki met.

Helmut Marko trdi, da je eden izmed razlogov, da Vettel zapušča Ferrari, tudi dejstvo, da se je v okolju Charlesa Leclerca delalo veliko politike, kar pa Nemec ne mara.

Svoje štiri naslove je Vettel osvojil z ekipo Red Bull, zaradi česar Marko zelo dobro pozna nekdanjega varovanca. Da bi lahko sedaj Vettel zapustil Formulo 1, bi to bila po mnenju Avstrijca za kraljevi razred motošporta velika izguba. Kako kvaliteten dirkač je Vettel, je pokazalo že veliko zanimanje za govorice, da bi lahko prestopil k Mercedesu. “To pove vse,” tako Marko, ki pa ne verjame, da bo do tega prišlo. “Bojim se, da Toto Wolff ne bo tvegal, da bi imel v lastni ekipi dvoboj stoletja. Verjetno bo moral Sebastian vzeti leto dni premora in oceniti svoje možnosti za sezono 2022. Za to je še dovolj mlad.

Za morebiti zadnjo sezono Formule 1 pa nekdanjemu varovancu želi predvsem eno: Ferrari naj mu ponudi priložnost, da še enkrat dokaže svoje znanje.         

Palec gor / palec dol?

Avtor: Bojan Vrbnjak

F1 entuziast, ljubitelj golfa, potovanj in ljubiteljski fotograf.

Tvoj komentar?

Komentiraj

Loading…

0

Ma QING HUA ne bo dokončal sezone v Formuli E

Tudi McLAREN razkril osveženo podobo dirkalnika MCL35