in ,

LECLERC priznava, da bo letos v Avstriji težko zmagati

Charles Leclerc, dirkač Ferrarija, je priznal, da bo letos na uvodni dirki v Avstriji težko, da bi se potegoval za zmago.

Foto: HB Press

Ferrari je zanikal poročila medijev, da bodo ta konec tedna v Avstriji imeli veliko nadgradnjo dirkalnika, potem ko so imeli težave na zimskih testiranjih v Barceloni, kjer so bili daleč za Mercedesom in Red Bullom.

Upamo, da bomo opravili boljše delo, čeprav bo zelo težko,” je Leclerc povedal za kolege iz Sky Italia, ko se je pripravljal na odhod v Avstrijo, kjer bosta na Red Bull Ringu prvi dve dirki letošnje sezone. “Z nogami smo na tleh, kajti to ni bil enostaven začetek sezone na zimskih testiranjih v Barceloni. Tega ne smemo pozabiti in moramo nadaljevati z delom.” Toda mladi Monačan je priznal, da se verjetno hierarhija ni bistveno spremenila, saj je bil dejanski uvod sezone v Avstraliji odpovedan zaradi koronavirusa.

Mladi Monačan priznava, da bo za Ferrari v pogledu boja za zmago na uvodni dirki v Avstriji zelo težko, kajti dirkalnik se od zimskih testiranj v Barceloni ni bistveno spremenil – Foto: HB Press

Mislim, da se dirkalnik ne bo zelo razlikoval od tistega, ki smo ga odpeljali v Avstralijo, saj med zaprtjem tovarn ni bilo mogoče delati na njih,” pravi Leclerc. “Tako da bo zelo podobno. Naš cilj bo, da izkoristimo vsako priložnost, prav tako pa čakamo, da vidimo kje se nahajamo.” Vendar pa je dejal, da se tako ali tako veseli dirke v Avstriji, čeprav bo potekala pod varnostnimi ukrepi zaradi koronavirusa. “Zelo sem pogrešal dirkanje.

Palec gor / palec dol?

Avtor: Bojan Vrbnjak

F1 entuziast, ljubitelj golfa, potovanj in ljubiteljski fotograf.

Komentiraj

Konec je. OLYMPUS ne bo več izdeloval fotoaparatov

STEFANO DOMENICALI: Menim, da se bo VETTEL letos korektno obnašal