in ,

Prenovljeni VW TIGUAN tudi kot R-različica s 320 KM

Tiguan je Volkswagnov najbolje prodajan model, kar pomeni, da so prenovo še posebej skrbno izvedli.

V primerjavi z aktualnim modelom ima prenovljeni križanec novo masko hladilnika, ki jo obkrožajo prenovljeni žarometi, podobni tistim, ki smo jih imeli možnost srečati na novem Golfu. Nov je tudi sprednji odbijač z bolj poudarjenimi režami za dovod zraka. Nekaj novosti je tudi na zadku, kjer so nova svetila, ime avtomobila pa se je preselilo na sredino.

V notranjosti ne gre prezreti novega volanskega obroča z osvetljenimi predeli, podobno kot praktično vsi koncernski primerki v zadnjem času pa je tudi Tiguan deležen uslug novega infozabavnega sistema MIB 3 in digitalne armaturne plošče. Novosti sta tudi ambientalna osvetlitev v petnajstih odtenkih ter nov zmogljiv avdio sistem.

Na področju asistenčnih sistemov velja omeniti sistem Travel Assist, ki lahko nadzora krmilni mehanizem, pospeševanje in zaviranje do hitrosti 130 km/h, prenovljeni crossover pa je bogatejši še za novo generacijo prilagodljivega tempomata, ki se razume tudi na omejitve hitrosti, križišča in krožišča.

Za evropske kupce so pri Volkswagnu pripravili novo hibridno različico z vtičnico in potentnega Tiguana R. Prvi zmore največjo moč 245 KM, pri R-različici pa čreda konjičev šteje 320 glav. Prenovljeni Tiguan naj bi se pri evropskih prodajalcih znašel kmalu, ostali pa bodo morali še malce počakati.

Galerija: prenovljeni Volkswagen Tiguan

Palec gor / palec dol?

Komentiraj

FERRARI z aerodinamičnimi izboljšavami šele na HUNGARORINGU

VETTEL in ALONSO za leto 2021 ciljata na ASTON MARTIN