in ,

STEFANO DOMENICALI: Menim, da se bo VETTEL letos korektno obnašal

Nekdanji šef ekipe Ferrari, Stefano Domenicali je nagovoril Sebastiana Vettla, da se tekom letošnje sezone Formule 1 obnaša korektno.

Nekateri, kot je na primer Jacques Villeneuve, svetovni prvak iz leta 1997, napovedujejo ognjemet med odhajajočim štirikratnim svetovnim prvakom Sebastianom Vettlom in Charlesom Leclercom, novim dirkačem številka 1 pri Ferrariju.

Napetost znotraj ekipe ne bo pomagala nikomur – niti Leclercu,” tako Villeneuve za italijanske kolege iz Gazzetta dello Sport. “Leclerc ve, da je sedaj on vodja ekipe, toda še vedno se bori proti štirikratnemu svetovnemu prvaku Formule 1. Charles ima potencial, da to obvlada, tako da bomo videli, kako mu bo to uspevalo.Domenicali, ki je leta 2014 odstopil kot šef ekipe Ferrari, podpira odločitev veljakov iz Maranella, da so Leclerca postavili na vrh hierarhije.

Čeprav mnogi napovedujejo, da bomo letos med Vettlom in Leclercom gledali pravi ognjemet, pa Stefano Domenicali meni, da se bo Nemec korektno obnašal – Foto: HB Press

Da, ker ima ogromno talenta,” tako Italijan za časnik Il Resto del Carlino. “Njegov razvoj krepi tudi idejo o akademiji, ki smo jo začeli za mlade dirkače.Domenicali je dejal, da sta dirkača kot sta Leclerc in Max Verstappen simbola nove generacije. “Glede pogodbene dinamike pri Ferrariju, ne želim obsojati, vendar pa vem, da je Sebastian profesionalec. Ne glede na njegovo prihodnost verjamem, da se bo obnašal korektno.

Jacques Villeneuve pa trdi, da želijo v Maranellu znova imeti situacijo Schumacher-Barrichello in da je Vettlov naslednik Carlos Sainz bolj primeren za vlogo Barrichella.

Vettla, ki bo po koncu letošnje sezone zapustil Ferrari, bo zamenjal španski dirkač Carlos Sainz. Villeneuve je ob tem dejal: “Sainz ni Verstappen, a kljub temu je močan dirkač. V ekipi ne bo motil drugega dirkača, kajti Ferrari želi očitno znova imeti situacijo Schumacher-Barrichello in Sainz je v tem pogledu bolj primeren za vlogo Barrichella.

Palec gor / palec dol?

Avtor: Bojan Vrbnjak

F1 entuziast, ljubitelj golfa, potovanj in ljubiteljski fotograf.

Tvoj komentar?

Komentiraj

Loading…

0

LECLERC priznava, da bo letos v Avstriji težko zmagati

#ForzaAlex: FERRARI z ganljivim sporočilom za Alexa ZANARDIJA