in

TOTO WOLFF pričakuje tesen boj z RED BULLOM

Letošnja sezona Formule 1 naj bi se oblikovala v dvoboj med Lewisom Hamiltonom, dirkačem Mercedesa in Maxom Verstappnom iz Red Bulla.

Foto: HB Press

Svoj denar bi stavil na Hamiltona, a za Lewisa to zagotovo ne bo Oktoberfest,” je povedal Alexander Wurz, nekdanji dirkač Formule 1 in predsednik združenja dirkačev GPDA. “Vsekakor bo letos bolj tesno. Verstappen bo močno pritiskal na Lewisa, toda dvomim, da bo dovolj za naslov prvaka,” tako Wurz za časnik Österreich.

Maxov oče Jos Verstappen pa je za nizozemske kolege iz Ziggo Sport povedal, da misli, da se bo dirkalnik njegovega sina v Avstriji zoperstavil Mercedesu. “Mislimo, da smo lahko v Avstriji konkurenčni,” tako Jos v pogledu uvodne dirke na stezi Red Bull Ring. “Dirkalnik je bil na testiranjih v Barceloni dober, toda ne moremo natančno povedati, kje se nahajamo. Vendar menim, da bomo konkurenčni.

Mnogi za letošnjo sezono napovedujejo dvoboj med Maxom Verstappnom in Lewisom Hamiltonom, pri čem naj bi imel Britanec rahlo prednost – Foto: HB Press

Toto Wolff, šef ekipe Mercedes, pa je za časnik Kronen Zeitung povedal: “Pričakujem zelo tesen boj med nami in Red Bullom.Helmut Marko, športni šef Red Bulla, ni zaskrbljen, ker 22-letnik ni mogel opraviti pripravljalnega testa pred uvodno dirko v Avstriji nedavno nazaj, ko je Red Bull v Silverstoneu opravil snemalni dan. “On je Max, usedel se bo v dirkalnik in bo že po treh krogih ujel pravo hitrost,” tako Marko.   

Palec gor / palec dol?

Avtor: Bojan Vrbnjak

F1 entuziast, ljubitelj golfa, potovanj in ljubiteljski fotograf.

Tvoj komentar?

Komentiraj

Loading…

0

RED BULL: Honda z izboljšano specifikacijo motorjev za VN AVSTRIJE

Ma QING HUA ne bo dokončal sezone v Formuli E