in

VETTEL in ALONSO za leto 2021 ciljata na ASTON MARTIN

Sebastian Vettel, ki bo po koncu letošnje sezone zapustil ekipo Ferrari, in Fernando Alonso naj bi se v pogledu sezone 2021 spogledovala s sedežem pri ekipi Aston Martin, kakor se bo imenovala zdajšnja ekipa Racing Point.

Tako trdijo pri italijanskih kolegih iz Gazzetta dello Sport, čeprav smo bili do sedaj priča govoricam, da sta bila nekdanja prvaka – predvsem Alonso – povezana s sedežem pri ekipi Renault.

Vendar pa se sedaj govori, da bi se lahko Vettel, ki bo po koncu sezone zapustil ekipo Ferrari, in tudi Alonso, ki je tačas izven Formule 1, potegovala za sedež pri zdajšnjem rožnatem Mercedesu. Lastnik ekipe iz Silverstonea, Lawrence Stroll, je letos prevzel nadzorni delež Aston Martina in bo v prihodnji sezoni svojo ekipo Racing Point preimenoval. Njegov sin Lance in Sergio Perez imata oba veljavni pogodbi za naslednje leto.

Pedro de la Rosa je pohvalil odločitev ekipe Racing Point, da je ubrala pot izdelave dirkalnika sezone 2020, ki temelji na lanskem Mercedesu. Spričo tega in dejstva, da se bo v prihodnjem letu preimenovala v Aston Martin F1, bi lahko bila zanimiva tudi za zvezdniške dirkače, kot sta Vettel in Alonso.

Pedro de la Rosa, ki dobro pozna Alonsa iz časov pri McLarnu in Ferrariju, je pohvalil odločitev ekipe Racing Point, da so letos svoj dirkalnik izdelali na osnovi lanskega Mercedesa W10. “V roke so vzeli pravila in rekli: ‘Poglejmo, kaj lahko naredimo z njimi’ in to kar sedaj vidimo, je rožnati Mercedes,” tako Španec za časnik Marca. “To bi lahko storile tudi druge ekipe. Vem, da je bila enaka Mercedesova ponudba ponujena tudi drugim, a so to odklonili, saj so bili mnenja, da bi to pomenilo, da so lahko kvečjemu na drugem mestu. Mislim pa, da je drugo mesto nekaj, kar bi si v tem trenutku mnogi želeli doseči v Formuli 1,” še doda de la Rosa.             

Palec gor / palec dol?

Avtor: Bojan Vrbnjak

F1 entuziast, ljubitelj golfa, potovanj in ljubiteljski fotograf.

Komentiraj

Prenovljeni VW TIGUAN tudi kot R-različica s 320 KM

Konec je. OLYMPUS ne bo več izdeloval fotoaparatov