in ,

Pred VN AVSTRIJE: Porast števila okužb s COVID-19 pri naših severnih sosedih

Nekaj dni pred obema dirkama na Red Bull Ringu v Avstriji raste strah pred drugim valom koronavirusa.

Foto: HB Press

Čas ne bi mogel biti manj primeren – dva dni pred začetkom prvega prostega treninga na Red Bull Ringu v Spielbergu so naši severni sosedi poročali o večjem porastu okužb s covid-19. Odkar so 15. junija v Avstriji preklicali odlok o obvezni uporabi obraznih mask, se število okužb pri gostiteljici prvih dveh dirk nove sezone Formule 1 hitro povečuje.

V sredo so v zadnjih 24 urah odkrili 114 novih primerov, poroča avstrijsko ministrstvo za zdravje. To je največje povečanje od sredine aprila. Skupno je v Avstriji uradno okuženih 677 ljudi, kar je največje število od sredine maja.

Organizatorji in oblasi se bojijo predvsem drugega vala in zbiranja nizozemskih navijačev pred vrati dirkališča. – Foto: HB Press

Minister za zdravje Rudi Anschober sicer pravi, da ni razloga za preplah in da je stanje še vedno pod kontrolo. Okužbe so se razširile predvsem v Zgornji Avstriji pri članih neke verske ločine in v Gradcu, kjer je bilo na virus pozitivnih deset delavcev lokalnega gradbenega podjetja. Ker bodo na Red Bull Ringu uvedli t.i. biosfero, prave priložnosti za širitev virusa naj ne bi bilo, dodaja Anschober.

V okrožju Murtal, ki šteje 5.000 prebivalcev občine Spielberg, v zadnjem času ni bilo opaziti povečanja števila okužb s koronavirusom. Formula 1 je sprejela tudi obsežne previdnostne ukrepe, da preprečila širjenje virusa. Se pa organizatorji bojijo, da bi se lahko navijači začeli zbirati v bližini dirkališča. Še posebej se v Spielbergu bojijo nizozemskih navijačev, ki v času Maxa Verstappna tradicionalno v velikem številu obiščejo dirko na Štajerskem.

Palec gor / palec dol?

Tvoj komentar?

Komentiraj

Loading…

0

Premiera za AUDI e-tron S in e-tron S Sportback

ZANARDI po drugi operaciji v resnem, a stabilnem stanju