in ,

MANHART VW Golf R: Za 50 odstotkov več moči

Ne sekirajte se, če pač nikoli ne bo Golfa R420, predelovalci kot je Manhart z veseljem priskočijo na pomoč z alternativami.

Volkswagen Golf R sedme generacije se počasi poslavlja, pravzaprav so trenutno so na voljo samo še neprodane zaloge. Prav zato je minilo že kar nekaj časa, odkar smo imeli možnost videti predelavo za ljudskega Wolfsburžana. A zdaj so temu naredili konec pri Manhartu, saj so s svojim novim RS 450 vsaj malo skrajšali čas za čakanje na Golfa 8 R.

Manhart se sicer prvenstveno ukvarja z vozili iz Münchna, a tu in tam pogledajo tudi kam drugam. Kar vidite tukaj, je model, ki še ni bil deležen prenove in je zato brez filtra trdnih delcev, kar v osnovi pomeni tudi nekaj več moči – natanko 310 KM. Bolj potentnega serijskega priemrka iz Wolfsburga ni, projekt R400/R420 je končal v predalih tovarne, a alternativa iz Wuppertala pomeni še korak dlje.

Paket RS 450 je sestavljen iz večjega turbopolnilnika, prilagoditve elektronike motorja in sistema za dovod goriva Eventuri iz karbona. Moč 2,0-litrskega prisilno polnjenega štirivaljnika s tem naraste na 450 KM in 500 Nm.

Pri predelovalski hiši Manhart so poskrbeli tudi za ustrezen zvok iz izpušnega sistema, za razliko od serijskega primerka pa je Manhart RS 450 opremljen tudi z vzmetmi H&R in 19-palčnimi litimi platišči.

Palec gor / palec dol?

Tvoj komentar?

Komentiraj

Loading…

0

JOHNNY HERBERT: VETTEL ki ga poznam, se še ni odjavil

FORMULA 1 bo že leta 2023 dirkala izključno z E-gorivom