in ,

Pred dirko v Avstriji: Na RED BULL RINGU odstranili ubijalske robnike

Steza Red Bull Ring je bila na podlagi posebnega položaja začetka letošnje sezone Formule1 rahlo modificirana. Odstranili so določene robnike, s čimer želijo varovati dirkalnike.

Foto: HB Press

Robniki na stezi Red Bull Ring vsako leto skrbijo za vroče debate. Da bi zagotovili upoštevanje omejitve steze, so na mnogih mestih namestili tako imenovane klobasaste robnike, ki so dejansko nameščeni za robniki, ki služijo za omejitev steze.

A to sedaj spada v preteklosti. Kajti organizatorji so za uvod letošnje sezone Formule 1 te sporne klobasaste robnike v zavojih devet in deset odstranili. Ekipe so se zavzemale za to spremembo, saj so se v preteklih letih zaradi teh agresivnih robnikov soočale s številnimi poškodbami dirkalnikov. Ravno iz tega razloga so bili letos tudi odstranjeni. Zaradi gostega urnika dirk, kateremu je botrovala kriza koronavirusa, morajo ekipe bolje gospodariti z rezervnimi deli.

Tako imenovani klobasasti robniki na stezi Red Bull Ring so v preteklosti botrovali k številnim vročim debatam, saj so se ekipe soočale s številnimi poškodbami svojih dirkalnikov.

Formula 1 je v Spielbergu spremenila nadzor omejitve steze

Toda odstranitev teh klobasastih robnikov pa prinaša nove težave. Omejitev steze se mora sedaj nadzorovati v asfalt nameščenim senzorskim trakom. Če bo dirkalnik z vsemi štirimi kolesi zapeljal preko te bele linije, bo senzor ta prekršek takoj javil vodstvu dirke. Na treningih in kvalifikacijah se bodo časi krogov pri aktiviranju senzorja brisali, na dirki pa bo črno-bela zastava dirkača obvestila, da je bil že trikrat čez mejo. Pri četrtem prekršku pa se bodo vključili komisarji dirke.        

Palec gor / palec dol?

Avtor: Bojan Vrbnjak

F1 entuziast, ljubitelj golfa, potovanj in ljubiteljski fotograf.

Tvoj komentar?

Komentiraj

Loading…

0

SEBASTIAN VETTEL pojasni: FERRARI mu ni ponudil nobene pogodbe!

LEWIS HAMILTON: S krizo zaznamovana sezona 2020 bo vredna še več