in ,

Nove STOPNIČKE zaradi socialne distance na ŠTARTNO-CILJNI ravnini

Formula 1 je potrdila podrobnosti, kako bo potekala današnja slovesnost podelitve nagrad po dirki v Avstriji, pri čemer bo razumljivo upoštevana omejitev socialne distance.

Od ekip se zahteva, da se zadržijo znotraj svojih ‘mehurčkov‘ in se ne mešajo s člani drugih ekip, da bi s tem zmanjšali tveganje za širjenje virusa. Iz tega razloga je bila spremenjena slovesnost na stopničkah, da bi čim bolj onemogočili stike med prvimi tremi dirkači.

Namesto da bi na Red Bull Ringu izkoristili območje običajnih stopničk, bo slovesnost potekala na štartno-ciljni ravnini. “Razen mehanikov ekip (po potrebi z ventilatorji za hlajenje), uradnikov in s strani FIA-e odobrenih televizijskih posadk in treh fotografov, ki jih prav tako odobrila FIA, v tem času nihče drug ne bo smel priti v to določeno območje (tudi trenerji dirkačev in osebje za stike z javnostmi ne),” je v svoji izjavi poudarila FIA.

Tako stopničke in z njimi povezana ceremonija po dirki, kot tudi obvezno tehtanje dirkačev bo potekalo na štartno-ciljni ravnini.

Na stezo v tem omejenem področju bodo postavljene prenosne tehtnice, da se bodo lahko dirkači stehtali in se bo tako zagotovila skladnost s predpisi. Intervjuje s prvimi tremi po dirki bo vodil nekdanji dirkač Formule 1 in svetovni prvak iz leta 2009 Jenson Button. Vodo in brisače bodo dirkačem dostavili z daljinsko vodenimi vozički. K tradicionalni čepici proizvajalca gum, bodo dirkači morali tekom ceremonije nositi tudi zaščitne maske v znaku Pirellija. Potem sledi igranje himne.

Kljub upoštevanju socialne distance, pa obligatorno škropljenje s šampanjcem ni prepovedano.

Tudi pokali se bodo predali, ne bo pa običajnih predstavnikov, ki podeljujejo te pokale. Verjetno največje presenečenje pa je, da bodo lahko dirkači kot doslej škropili s šampanjcem. Po tej ceremoniji sledi obvezna tiskovna konferenca in pozneje še televizijski intervjuji.  

Komentiraj

Loading…

0

KIMI RAIKKONEN po včerajšnjem polomu: “To je realnost.”

VN AVSTRIJE, dirka: Suverena zmaga BOTTASA in LECLERCOVO vstajenje