in , ,

Sergio PEREZ pozitiven na KORONAVIRUS!

Zdaj je tudi uradno potrjeno, da je Mehičanov test pokazal, da je Perez pozitiven na Covid-19. Mehičana bi lahko na naslednjih dveh dirkah zamenjal Gutierrez ali pa Hülkenberg.

Dirkač ekipe Racing Point bo tako primoran izpustiti nedeljsko dirko za VN Velike Britanije. Mehičan je trenutno v samoizolaciji in ni prišel v paddock v Silverstonu, po tem, ko njegov prvi četrtkov test ni dal nedvoumnega rezultata glede okužbe.

»Sergio Perez je v samoizolaciji v skladu z navodili britanskega inštituta za javno zdravje in bo v celoti izpolnil njihove zahteve in napotke,« so v sporočilu za javnost zapisali pri Svetovni avtomobilistični zvezi (FIA).

»Nabor ukrepov, ki jih je pripravila FIA, bo kljub temu omogočil nemoteno izvedbo tekmovanja, zato Perezova okužba ne bo imela vpliva na VN Velike Britanije,« so sporočili tudi organizatorji VN Velike Britanije.

Formula 1 ima pripravljene stroge protokole, ki natančno določajo ravnanje v primeru okužb dirkačev in osebja moštev, zato dirka kljub okužbi naj ne bi bila ogrožena. Kako bodo ravnali pri moštvu Racing Point, uradno še ni znano, bi pa lahko namesto Pereza v dirkalnik sedel testni dirkač Mercedesa, prav tako Mehičan, Esteban Gutierrez, saj se drugi testi dirkač, Stoffel Vandoorne, pripravlja na finale šestih dirk serije Formula E, ki bo v Berlinu.

Mehičan se sicer počuti dobro in nima simptomov bolezni, vse skupaj pa mu seveda ne gre na roko, saj ima v letošnji sezoni končno konkurenčen dirkalnik, solidno pa je začel tudi sezono, saj se je na vseh treh dirkah pripeljal do točk. Dodatna skrb zanj je tudi morebiten podpis pogodbe med ekipo Racing Point in Sebastianom Vettlom, saj bi v tem primeru bržkone ostal brez vozniškega sedeža pri roza ekipi.

Ob Estebanu Gutierrezu je najresnejši kandidat za nadomeščanje Sergia Pereza nemški dirkač Nico Hülkenberg, ki je še lani dirkal za ekipo Renault.

Po zadnjih vesteh pa naj bi bil resen kandidat za nadomeščanje Sergia Pereza nihče drug kot Nico Hülkenberg, ki je še v lanski sezoni dirkal za Renault. Nemec naj bi po poročanju nekaterih medijev že opravil test na koronavirus in če bo le-ta izpadel negativen, bi lahko popularni Hulk že danes sedel v roza dirkalniku.

1 komentar

Komentiraj
  1. Zelo soliden dirkač, ki pa mu manjka malo sreče. Zdaj, ko končno ima konkurenčen dirkalnik, mu nagaja zdravje, za prihodnje leto pa bo se najverjetneje tako ali tako moral posloviti od Racing Pointa.

Komentiraj

Loading…

0

Zaradi nejasnega rezultata testa SERGIO PEREZ v izolaciji

NORRIS pokazal dizajn čelade, ki ga je oblikovala šestletna EVA