in ,

VASSEUR: Prepričan sem, da bo od sedaj C39 stalni kandidat za točke

Ekipa ALFA ROMEO je želela, da bi se že od prve dirke redno uvrščali med dobitnike točk. Vendar kljub temu, da temu ni tako, cilje niso spremenili, pravi šef ekipe Frederic Vasseur

Alfa Romeo ima letos zagotovo slabši dirkalnik, saj se Kimi in Antonio ne uvrščata v kvalifikacijah med zgornjo polovico dirkačev. Do sedaj je samo Giovinazzi zbral dve točki na prvi dirki VN Avstrije. Če želijo vsaj še eno leto ostati pred ekipama Haas in Williams, se bodo morali zelo potruditi.

»Naslednje tri dirke bodo za nas ključne. še eno ključno stičišče sezone. Tale kratek premor po treh prvih dirkah nam je omogočil, da smo se prestrukturirali, da smo ocenili stanje in določili smernice za nadaljevanje sezone,« je dejal šef ekipe Frederic Vasseur.

Pri Alfi računajo, da bodo povečali izkopiček točk na obeh dirkah v Silverstonu. Vir:@
@alfaromeoracing

»Po treh dirkah imamo veliko bolj natančno predstavo o tem, kje so prednosti in slabosti našega dirkalnika. Delamo na tem, da naredimo korak naprej. Razlike v sredini so majhne in vsak napredek se lahko zelo pozna. Prepričan sem, da se tega zaveda tudi ekipa,« je še povedal šef Alfa Romeo.

Iceman verjame v napredek svoje ekipe in večjo konkurenčnost v kvalifikacijah in na dirki. Foto:@alfaromeoracing

Tudi Raikkonen verjame, da bodo v Veliki Britaniji bolj konkurenčni: »Prvih nekaj dirk ni bilo idealno, a pomembno je, da gremo v pravo smer. Ugotovili smo področja, na katerih se moramo izboljšati in upamo, da bomo z rešitvami postali bolj konkurenčni. Na zadnji dirki smo videli, da se lahko borimo z večino dirkalnikov in zato smo prepričani, da se lahko po obeh dirkah v Silvestonu vrnemo domov s točkami

1 komentar

Komentiraj

One Ping

  1. Pingback:

Komentiraj

Loading…

0

BRAZILIJA in MEHIKA bi lahko tožili FORMULO 1 zaradi odpovedi dirk 2020

MERCEDES odel v črno tudi ekipo FORMULE E