in ,

JOHN ELKANN: SAINZ in LECLERC se bosta leta 2021 preselila v MARANELLO

Predsednik Ferrarija, John Elkann, je napovedal, da se bosta Carlos Sainz in Charles Leclerc prihodnje leto preselila v Maranello in tako bivala blizu moštvene tovarne.

Foto: HB Press

V intervjuju za Gazzetta dello Sport je predsednik Ferrarija zagovarjal odločitev ekipe, da se loči od Sebastiana Vettla. “V zadnjem desetletju smo imeli prvaka, kot sta Alonso in Vettel, vendar je težje prositi za potrpljenje dirkače, ki so že zmagali, kot pa tiste, ki imajo prihodnost še pred seboj.

Za novo zasedbo od sezone 2021 naprej pa je povedal: “Leclerc in Sainz bosta imela hiši v Maranellu in bosta s tem bližje našim inženirjem. Novi dirkalnik se bo rodil z njihovim neposrednim prispevkom.” Intervju Elkanna je bil jasen signal, da Ferrari razume globino trenutnega pomanjkanja konkurenčnosti v sezoni 2020. “Pomembno je biti odkrit do naših navijačev. Pred nami je dolga pot in ne želimo jih zavajati.

Charles Leclerc in Carlos Sainz, moštvena kolega Ferrarija od leta 2021 naprej, se bosta po nalogu predsednika v prihodnjem letu preselila v Maranello, da bi bila čim bližje moštveni tovarni.

Glede bližnje prihodnosti pa je predsednik Ferrarija še omenil: “Zadnje mesece letošnje sezone in celotno sezono 2021 bomo kar se da izkoristili za to, da leta 2022 z novim pravilnikom znova postanemo konkurenčni,” tako Elkann, ki še doda, da trenutne težave Ferrarija segajo nazaj v pretekla leta.  

Komentiraj

Loading…

0

DANIEL RICCIARDO: Mercedesova prevlada občudovanja vredna, a frustrirajoča

Primer RACING POINT: Protest RENAULTA bo obravnavan med dirkama v SILVERSTONEU