in , ,

FERRARI na drugi dirki SILVERSTONA brez izboljšav

Ekipa iz Maranella na dirko VN 70. obletnice Formule 1 ne prinaša nobenih novih delov. Šef razvoja Enrico Cardile pravi, da nimajo nobene možnosti za zmago.

Charles Leclerc je na prvi dirki v Silverstonu osvojil lepo tretje mesto. Kot njegovo drugo mesto v Avstriji, pa gre tukaj predvsem zahvala za slabosti pri konkurenci in spletu okoliščin, čeprav tudi to spada k motošportu – biti na pravem mestu, ko se delijo darila.

Kar pa za Charlesa Leclerca in njegovega moštvenega kolega Sebastiana Vettla otežuje delo je dejstvo, da je moral Ferrarijev šef razvoja Enrico Cardile priznati, da Scuderia za ta konec tedna nima novih delov, ki bi lahko pomagali, da bi rdeči dirkalnik postal hitrejši. “Rezultati preteklega konca tedna so bili zelo dvoumni. Na kvalifikacijah smo bili konkurenčnejši kot smo pričakovali, na drugi strani pa smo morali iz dirkalnika izvleči toliko, da sta oba dirkača prejela možnosti za dober rezultat. In k temu spada, da nismo smeli izgubljati časa z manjšimi težavami.

Dirkača Ferrarija bosta morala še naprej ljubosumno gledati na dirkalnik konkurence, ki je zanju neulovljiv, kajti Scuderia ne prinaša nobenih novih delov.

Tako kot pri Vettlu pretekli konec tedna. Najprej okvara hlajenja, pozneje dvakrat jeza s pedalom. Na dirki se je Sebastian z obnašanjem dirkalnika počutil tako neudobno, da je ciljno črto prečkal le kot deseti in še ta točka je bila ravno tisto prej omenjeno darilo, ker sta Valtteri Bottas in Carlos Sainz utrpela poškodbi leve prednje gume. “Kar se tiče tehnike, bomo ta konec tedna nastopili z nespremenjeno konfiguracijo dirkalnika SF1000. Poskušali bomo, da bolje izkoristimo potencial našega dirkalnika,” doda Cardile.

Enrico Cardile, šef razvoja Ferrarija, je povedal, da trenutno nimajo možnosti za zmago in bodo zaradi tega na drugi dirki v Silverstonu nastopili z nespremenjeno konfiguracijo dirkalnika SF1000.

Zaradi mehkejše izbire zmesi gum Pirellija, se bodo predpostavke spremenile. To bo povsem novi izziv. Vreme bo spremenljivo, zaradi česar bo situacija še bolj zapletena. Vemo, da v tem trenutku nimamo možnosti za zmage. Vendar pa to ne spremeni naših ambicij. Želimo narediti najboljše iz trenutnega položaja, vsak dan, in osvojiti kar se da največ točk,” še z vzdržljivostno parolo konča Cardile.     

Komentiraj

Loading…

0

CHRISTIJAN ALBERS: Kje je sedaj ADRIAN NEWEY?

VETTEL ni imel kaj povedati BINOTTU: 17 sekund tišine na radijski zvezi