in ,

VN 70. OBLETNICE FORMULE 1, vreme: Priložnost za tekmece MERCEDESA?

Karavana Formule 1 se mora ta konec tedna, ko je v Silverstonu na sporedu jubilejna dirka, pripraviti na vroče vreme. Temperature lahko celo presežejo znamko 30°C.

Tekmeci Mercedesa tačas pogosto in z napetostjo zrejo v nebo, kajti zdi se, da je vreme tačas edino, ki lahko prepreči zmago srebrnih puščic. Pri prijetnih pogojih kot na dirki v Silverstonu je prednost ekipe prevelika, zaradi tega tekmecem ostaneta predvsem dve možnosti: dež ali vročina.

Na dež ta konec tedna ne gre upati. 70.obletnica Formule 1 bo potekala brez dežja, le v nedeljo obstaja zelo majhna verjetnost dežja, a do takrat se lahko to spremeni. Bolj verjetno je torej, da bomo priča suhemu dirkaškemu koncu tedna. Z razliko od prvega, bodo tokrat temperature konkretno narasle. Pričakuje se, da bo za okrog 10°C topleje. Da se Mercedes ne znajde najbolje z vročino, se je pokazalo že pretekli petek.

Tekmeci Mercedesa tačas gledajo le še v nebo in upajo, ali bo dež ali pa vročina, da se lahko vsaj približajo dominantnim srebrnim puščicam.

Vremenska napoved:

Petek: Tudi ta petek, ko sta na sporedu oba prosta treninga, naj bi bilo zopet zelo vroče za britanske pogoje. Že v času prvega treninga naj bi termometer kazal 30°C, v popoldanskem času, ko bo potekal drugi prosti trening, pa bo ta znamka celo presežena.

Sobota: Domnevno naj bi bil to najhladnejši dan tega konca tedna, čeprav se napoveduje okrog 28°C – tako za tretji trening kot za kvalifikacije.

Nedelja: Dirka naj bi potekala v nekoliko toplejših pogojih, saj naj bi termometer lovil znamko 30°C. Mogoče se bodo pred sonce občasno postavili posamezni oblaki.

Gledano v celoti, bi lahko vreme z mehkejšimi zmesmi gum poskrbelo za drugačno sliko. Povrhu pa bi lahko pričakovano svojo vlogo igral tudi veter. Predvsem v soboto in nedeljo se pričakujejo sunki s hitrostjo med 45 in 50 km/h, srednja vrednost pa leži med 25 in 30 km/h.    

Komentiraj

Loading…

0

VETTEL ni imel kaj povedati BINOTTU: 17 sekund tišine na radijski zvezi

RTL: HÜLKENBERG tudi na drugi dirki SILVERSTONA namesto PEREZA