in

VN BELGIJE, dirka: Lahko še kdo sploh ustavi Lewisa HAMILTONA pri pohodu na 7. NASLOV?

Mercedes je z Lewisom Hamiltonom dosegel še eno zmago v Spa-Francorchampsu. Ferrari Belgijo zapušča brez ene same točke.

Pred dirko smo bili priča minuti molka v spomin Antoineju Hubertu, ki je na lanski izvedbi dirke serije Formula 2 tragično preminil prav v Spa-Francorchampsu. Zaradi uničenega izpušnega sistema dirke ni mogel začeti Carlos Sainz, zato smo na startno-ciljni ravnini pred startom lahko videli samo 19 dirkalnikov.

Start ni prinesel presenečenj, ki so si jih mnogi želeli. Hamilton je prvi krog zaključil kot vodilni pred Bottasom, Verstappnom in Ricciardom. Na samem vrhu nič pretresljivega, zato pa si je za njimi Ocon izboril mesto proti Albonu. Leclerc je odlično začel, in je po prvem krogu že na osmem mestu. Ricciardo je napadel Verstappna, dolgo mu je kazalo, da bo prišel naprej, a je na koncu Nizozemec uspel ubraniti svoj položaj in ostati na tretjem mestu.

Brez startne drame, ki so si jo mnogi želeli

Start za VN Belgije ni prinesel drame, ki so jo mnogi pričakovali.

Start Charlesa Leclerca je bil odličen, a hitrosti pri Ferrariju SF1000 preprosto ni. Leclerc je že padel nazaj na enajsto, Vettel je na trinajstem mestu. Danes bo za Ferrari v normalnih okoliščinah težavno priti do točk.

Incident dneva: Giovinazzi 💥 Russell

Giovinazzi je izgubil oblast nad dirkalnikom, se zavrtel in trčil v ogrado, odlomljeno kolo pa je zadelo Russlovega Williamsa, zaradi česar je Britanec prav tako trčil v varnostno ogrado.

Kmalu za tem je v ovinku Fagnes odletel s steze Antonio Giovinazzi in s sabo “pobral” še Georgeja Russlla (pravzaprav ga je zadelo odpadlo kolo z Giovinazzijeve Alfe). Na srečo sta oba vse skupaj prestala brez posledic, a je na stezo vseeno prišel varnostni avto, kar so mnogi izkoristili za postanek v boksih.

Razen Gaslyja in Pereza so vsi dirkači obiskali bokse in prešli na gume trde zmesi, ki bodo zdržale do konca dirke. Francoz in Mehičan sta se odločila za drugačno taktiko, kar se je bolje izšlo za Gaslyja, ki je dirko končal na osmem mestu, na desetem je na koncu končal Perez.

Ferrarijeva blamaža brez ene same točke

Zadnja tretjina dirke je minila brez večjih pretresov, pri čemer ni bilo mogoče prezreti blamaže Ferrarija, saj sta bila Vettel na trinajstem in Leclerc na petnajstem mestu. Slednji je do konca dirke pridobil še eno mesto, a dejstvo, da sta za sabo pustila le Grosjeana, Magnussena in Latifija, govori samo zase o breznu, v katerem so se znašli rdeči iz Maranella. Še najbolj zanimiv je bil troboj za peto mesto, ki ga je na koncu osvojil Esteban Ocon, po tem, ko mu je v zaključku uspelo prehiteti Alexa Albona.

Lewis Hamilton je do konca odpeljal še eno suvereno dirko, v kateri so bili vsi ostali samo statisti. Največji napredek so v primerjavi s prejšnjimi dirkami pokazali pri Renaultu, saj se je Ricciardo veselil četrtega, Ocon pa petega mesta, med manj srečnimi pa so bili pri Racing Pointu, pa čeprav sta se oba dirkača uvrstila med dobitnike točk.

Retorično vprašanje: Kdo še lahko ustavi Hamiltona na pohodu do 7. naslova?

Prednost v svetovnem prvenstvu pred Verstappnom je zdaj 47 točk, pred moštvenim kolegom Bottasom pa že celih 50, kar sta dve zmagi, ob predpostavki, da Britanec ostane brez točk. Seveda do konca ostaja še deset dirk, saj nismo dosegli še niti polovice sezone. Toda po petih zmagah na zadnjih šestih dirkah se je treba vprašati, kdo v normalnih okoliščinah lahko še sploh premaga Hamiltona. Še malce za razmislek – Hamilton ima zdaj na svojem točkovnem kontu 157 točk, kar je le točko manj od celotne ekipe Red Bull (158).

1 komentar

Komentiraj

One Ping

  1. Pingback:

Komentiraj

Loading…

0

Zakaj je RED BULLU tako pomembna fleksibilnost sporazuma CONCORDE

VN BELGIJE, dirka: Izjave najboljših TREH DIRKAČEV