in

Herbert DIESS: ŠEF KONCERNA VW ima raje Formulo 1 kot pa Formulo E

Šef koncerna VW, Herbert Diess, je v svojih izjavah presenetljivo nenaklonjen Fomuli E, v kateri tekmujeta kar dve znamki omenjenega koncerna. Poglejmo, zakaj vidi prihodnost v Formuli 1.

Večna dilema – Volkswagen in Formula 1. Odnos med avtomobilskim podjetjem s sedežem v Wolfsburgu in kraljevskim razredom avtomobilskega športa je že desetletja nedorečen in težaven. Zlasti pod Ferdinandom Piechom na eni in Berniejem Ecclestoneom sta obe strani šli povsem vsaksebi.

Tudi s prihodom Herberta Diessa na mesto prvega moža koncerna iz Wolfsburga, se stvari niso pretirano spremenile, se pa zdi, da utegnejo v prihodnosti pri VW-ju vseeno obrniti ploščo. Diess je namreč na družbenem omrežju LinkedIn predstavil svoje videnje primerjave med Formulo 1 in Formulo E.

“Če F1 lahko postane CO2-nevtralna z uporabo sintetičnih goriv, je to lahko veliko bolj razburljivo in zabavno tehnološko tekmovanje kot Formula E, ki v igričarskem slogu odpelje nekaj krogov v središčih mest” pravi Diess.

Skupina VW ima v Formuli E kar dve ekipi, a prvi mož koncerna poje hvalospeve Formuli 1. Je to znak, da bi Volkswagen lahko vstopil v kraljico motošporta?

Ta Diessova izjava, ki je neposreden odgovor na članek Billa Gatesa o CO2-nevtralni mobilnosti prihodnosti, je hud udarec za Formulo E iz dveh vzrokov.

Prvič: Diess je s svojo izjavo močno razvrednotil Formulo E. To je precej presenetljivo, ker koncern VW z Audijem in Porschejem v električni formuli tekmuje kar z dvema znamkama. Obe ekipi Formule E nad izjavo “vrhovnega poglavarja” ne bi smeli biti pretirano navdušeni.

Drugič: VW je zapustil vse dirkalne serije, kjer se dirka z motorji z notranjim izgorevanjem, nazadnje svetovno prvenstvo turnih avtomobilov. Uradni razlog je, da se želi skupina v celoti osredotočiti na e-mobilnost. Zato so se s prototipom ID.R podali na Pikes Peak in podirali rekord na znamenitem Zelenem peklu Nürburgringa.

Toda kar iznenada je šef VW, Herbert Diess, postal pristaš Formule 1. Volkswagen že leta znova povezujejo s Formulo 1. Nazadnje se je Porsche odločal za vstop iz leta 2021, a se na koncu iz tega ni izcimilo nič. Resnica ostaja, da v 70 letih Formule 1 Volkswagen še nikoli ni bil del tega tekmovanja.

Komentiraj

Loading…

0

SAINZ bi rade volje sprejel pritisk boja za NASLOV PRVAKA

Takaaki NAKAGAMI: Lanska HONDA ni nobena prednost