in

VN SAN MARINA: YAMAHA na prvih štirih mestih, VINALES na pole positionu

Kvalifikacije za VN San Marina v Misanu so minile v znamenju Yamahe, saj so njeni dirkači zasedli kar prva štiri mesta. Maverick Vinales je ob tem poskrbel tudi za rekord steze.

Kvalifikacije za Veliko nagrado San Marina v Misanu so bile trdno v rokah dirkačev Yamahe. Štirje vozniki na motociklih omenjene japonske znamke so zasedli prva štiri mesta. Maverick Vinales si je zagotovil pole position s časom 1:31.411 minute.

Španec se je odločil za drugačno taktiko od ostalih in dvakrat zamenjal motocikel. Tako je imel tri poskuse s svežo zadnjo gumo. S časom 1: 31.411 minute je Vinales premagal tudi stari rekord, potreben za dosego pole positiona.

“Bil sem na meji,” se smeji Španec. “Skušali smo kar najbolje izkoristiti motocikel. Imeli smo dobro taktiko, ker smo prihranili pnevmatike za drugim del kvalifikacij. Zdi se neverjetno! V vsakem krogu sem se počutil fantastično. Ta vikend uživam.”

Franco Morbidelli je moral priznati premoč tekmeca in zaostal približno tri desetinke sekunde ter zasedel drugo mesto. Njegov moštveni kolega iz ekipe Petronas, Fabio Quartararo, je s tretjim mestom dopolnil prvo vrsto. Valentino Rossi je ob zadnjem poskusu naredil manjšo napako, vse skupaj pa je zadostovalo za četrto mesto.

Voznika Suzukija Alex Rins in Joan Mir sta pristala na sedmem oziroma osmem mestu. Lokalni matador Andrea Dovizioso (Ducati) ni odigral nobene vloge pri razdelitvi prvih mest za jutrišnjo dirko. “Desmo Dovi” je bil deveti, zaostal je skoraj osem desetink sekunde.

Položaje od deset do dvanajst so zasedli Johann Zarco (Avintia-Ducati), Pol Espargaro (KTM) in Miguel Oliveira (Tech-3-KTM). Pol Espargaro je padel že v svojem prvem poskusu, nato pa je moral presedlati na drug motocikel. Portugalec se je v Q2 odločil le za en napad.

Sprva sta se oba KTM-ovca spopadla že v Q1 in tam prevladovala ter se uvrstila v Q2. Pol Espargaro je s časom 1:32.064 minute postavil najboljši čas. Oliveira je uporabil zavetrje kolega blagovne znamke KTM, Brada Binderja, in prišel na drugo mesto.

Noben voznik Honde ni bil niti blizu uvrstitvi v Q2. Še najboljši je bil Takaaki Nakagami, ki je bil četrti v Q1 in je zato najboljši voznik Honde na 14. mestu. Stefan Bradl se je uvrstil na 19. mesto, njegov moštveni kolega Alex Marquez pa bo jutri začel kot 21. (in zadnji).

Dirka se jutri začne ob 14. uri.

Komentiraj

Loading…

0

VN TOSKANE, kvalifikacije, izjave – HAMILTON: Super timsko delo!

FINEC za pravilno napoved stopničk v MONZI zadel 33.398 evrov