in

FIA ne bo preiskovala HAMILTONA zaradi sporne majice v MUGELLU

Po poročanju kolegov iz BBC in RaceFans, FIA ne namerava sprožiti preiskave proti Lewisu Hamiltonu zaradi nošenja sporne majice pred in po dirki v Mugellu.

V ponedeljek je več medijev poročalo, da naj bi FIA zaradi Hamiltonove majice, ki jo je nosil na odru za zmagovalce v Mugellu, sprožila preiskavo. Britanec je namreč pred in po dirki VN Toskane nosil majico z napisom: “Zaprite policiste, ki so ubili Breonno Taylor“.

Sedaj je jasno, da FIA proti vodilnemu letošnje sezone ne bo uvedla preiskave. Pred tem se je špekuliralo, ali Hamilton s to majico ni kršil pravilnika FIA-e, ki prepoveduje politično reklamiranje. Vendar pa želijo sedaj varuhi pravil ustvariti jasnost glede tega, kaj bodo lahko dirkači nosili pred dirko in na odru za zmagovalce. Sicer so vsi dirkači že prejeli smernice, vendar bodo seda te preverjene.

FIA ne bo sprožila preiskave proti Hamiltonu, ki je v Mugellu nosil sporno majico s političnim sporočilom, vendar varuhi pravil poudarjajo, da bodo uvedli jasnost, kaj se sme nositi in kaj ne.

Lewis Hamilton: “Ne bom odnehal!”

Lewis Hamilton pa se je sam oglasil na instagramu in svojim navijačem sporočil: “Ne bom prenehal ali se predal, da to platformo koristim za to, da bi opozoril na to, kar se mi zdi prav.” Svojim navijačem se zahvaljuje za podporo in ljubezen. Istočasno pa 35-letnik še doda: “To je za vse nas potovanje, da se združimo in izzovemo vse oblike krivic, ne samo rasizma. Ta svet lahko izboljšamo za naše otroke in prihodnje generacije.

Hamilton pa je na družabnih omrežjih sporočil, da ne bo prenehal koristiti platformo Formule 1, da bi opozarjal na krivice.

                 

Komentiraj

Loading…

0

Bo ALONSO nastopil na testu mladih dirkačev v ABU DABIJU?

Novi HYUNDAI TUCSON: Tehnološko napreden SUV z RADIKALNIM dizajnom