in

H.-J. STUCK o VETTLU in ASTON MARTINU: Prekleto pametna poteza

Nekdanji dirkač Formule 1 in dvakratni zmagovalec Le Mansa Hans Joachim Stuck je o Sebastianu Vettlu povedal: “Iz Ferrarija se odpraviti k Aston Martinu, to je prekleto dobra poteza.”

Ko je Formula 1 prispela v Mugello, je prevladovala le ena tema, ki je bila nad jubilejem Ferrarija: Štirikratni svetovni prvak Sebeastian Vettel je podpisal dolgoročno pogodbo z Aston Martinom in bo postal novi moštveni kolega mladega Lancea Strolla.

Njegov 69-letni rojak Hans Joachim Stuck – leta 1985 je s Porschejem postal svetovni prvak športnih avtomobilov, v letih 1986 in 1987 pa je dobil legendarno dirko 24 ur Le Mansa – je izjemno vesel, da bo Vettel ostal v Formuli 1. “Pri Ferrariju trenutno slabo kaže, saj jim nič ne gre. Menim, da bo zelo težko, da letos karkoli nadoknadijo,” je povedal udeleženec 74-ih dirk Formule 1 kolegom iz Sport1. “Če imaš že na začetku sezone zaostanek, potem je skorajda nemogoče, da ha izničiš. Kajti tudi ostali razvijajo naprej. Italijani se morajo že sedaj začeti osredotočati na prihodnje leto.

Hans Joachim Stuck meni, da bi lahko bil prestop njegovega rojaka Sebastiana Vettla iz Ferrarija k Aston Martinu prekleto dobra poteza za prihodnost.

Ferrari ni želel več delati s Sebastianom Vettlom in to so mu sporočili še pred zapoznelim začetkom letošnje sezone. V prihodnjih dveh letih bodo stavili na dvojec Charles Leclerc in Carlos Sainz. In kaj pravi Hans-Joachim Stuck o prestopu rojaka Vettla k Aston Martinu? “Ostali dobri sedeži so bili vsi zasedeni. Toda nikoli ne veš, kako bo izgledala prihodnost. Vettel je z motorjem Mercedesa, trenutno najboljšim v Formuli 1, na pravi poti. Zato menim, da je bila to mogoče prekleto dobra poteza.

Komentiraj

Loading…

0

LOUIS CAMILLERI: Nahajamo se v globoki luknji

MERCEDES zanika, da bi vnašal POLITIKO v FORMULO 1